back to top

Radnik izdao saopštenje zbog Kolubare: Ostavite nas miru

Radnik iz Surdulice oglasio se saopštenjem oko slučaja Kolubara, gde se još ne zna zvanično koliko će timova igrati u Superligi Srbije.

Kako prenosi Sportal, sistem takmičenja u Superligi Srbije neće se menjati, bez obzira na konačnu presudu Suda za sportsku arbitražu (CAS) u „slučaju Kolubara“.

Naravno, glavno pitanje glasi: šta će biti sa Superligom Srbije? Tačnije, koliko klubova će igrati u našem elitnom rangu naredne sezone, ako se presudi u korist Lazarevčana.

Jer, postoje indicije da će Kolubara dobiti slučaj i ostati deo elite, pošto bi se oduzimanje devet bodova proglasilo ništavnim.

Ukoliko se najave obistine, Fudbalski savez Srbije će se naći pred velikim izazovom. Moraće da sazove sednicu Izvršnog odbora i donese odluko o izgledu Superlige.

Povodom ove situacije, Radnik iz Surdulice se oglasio saopštenjem. 

Prenosimo ga u celosti i bez redakcijskih izmena. 

 – I pored brojnih apela upućenih svim fudbalskim radnicima u Srbiji i medijima svedoci smo ponovonog pominjanja fudbalskog kluba Radnik kao moguće kolateralne žrtve u slučaju sa kojim naš klub nema nikakve veze.

Iz tog razloga ponovo smo primorani da se oglasimo i zamolimo pojedine fudbalske funkcionere i medije da prestanu da nam nanose štetu insinuacijama i spekulacijama.

Istina i pravda su na našoj strani jer je Fudbalski klub Radnik pravo učešća u Superligi Srbije za narednu sezonu izborio na terenu. Mi smo naše utakmice igrali kao i uvek na najpošteniji mogući način. Opstanak smo izborili u utakmicama baraža protiv FK Grafičar.

Želimo da poručimo fudbalskoj javnosti u Srbiji da ne postoji pravni ili bilo kakav drugi osnov da FK Radnik ne bude i u narednoj sezoni predstavnik najkvalitetnije lige u našoj zemlji. Ovim putem naglašavamo da nećemo nikome dozvoliti da od nas napravi kolateralnu štetu zbog nečega sa čim FK Radnik nema nikakve veze.

Naš klub je nepravedno doveden u vezu sa sporom koji se vodi između FK Kolubara iz Lazarevca i Fudbalskog saveza Srbije. Apsolutno ne želimo da se bavimo komentarisanjem pomenutog spora i njegovim konačnim ishodom i to ponovo ističemo jasno i nedvosmisleno.

Neistinite priče kojima smo izloženi direktno su oslabili našu početnu poziciju pred start nove sezone Superlige. Konkretno, značajno nam je usled izrečenih neistina oslabljena pregovaračka pozicija sa potencijalnim pojačanjima, igrači koji su pod ugovorom ne mogu maksimalno da se skoncentrišu na obaveze u klubu, izgubili smo potencijalna i neka već izvesna sponzorstva od strane ljudi koji su želeli da podrže FK Radnik, ali su od toga odustali usled izmišljenih navoda koji se pojavljuju u prethodnom periodu.

Na najpošteniji mogući način i po svim propozicijama izborili smo se da budemo član srpske fudbalske elite i niko i ništa to ne može da promeni. Apelujemo još jednom na sve fudbalske radnike i medije da prestanu sa hajkom na FK Radnik i da nas izostave iz svakog pominjanja u vezi sa medijiski nazvanim “slučajem FK kolubara”. Svima želimo da poručimo samo jedno – ostavite nas na miru. U suprotnom, FK Radnik reagovaće energično i odlučno u nameri da svoje ime i reputaciju zaštiti svim raspoloživim pravnim sredstvima.

Sa nestrpljenjem očekujemo žreb za novu sezonu Superlige i svim klubovima, učesnicima želimo da ostvare zacrtane sportske rezultate, navodi se u saopštenju Radnika. 

www.sportskacentrala.com