Real Madrid dovodi dijete Barcelone, određena je i cijena koju će morati platiti!

Uoči svakog prijelaznog roka velika imena evropskog fudbala povezuju se s Real Madridom, a tako je i ovaj put. Sada je navodno na radaru Kraljeva dijete Barcelone.

Već odavno se u vezu dovode Jude Bellingham i Real Madrid. Los Blancosi se s Borussijom Dortmund ne mogu dogovoriti oko cijene, no čini se da stvari napreduju.

Njemački klub želi da u zamjenu za fudbalera dobije iznos od 150 miliona evra, ali Madriđani nisu voljni da plate tolikp. Međutim, njemački mediji tvrde da su Španci već pripremili ponudu.

Florentino Perez je spreman da plati fiksnu cijenu transfera od 100 miliona eura. Tome će se dodati i iznosi primljeni od bonusa, koji će se naknadno dogovoriti s čelnicima Borussije.

Tako bi kompletan paket iznosio između 130 i 150 miliona eura, odnosno iznos koji doseže nivo Borussijinih potraživanja.

Dok se čeka rasplet oko Judea Bellinghama, Real Madrid je bacio oko na još jednog igrača u Bundesligi i to na igrača koji je fudbal učio igrati u Barceloni.

Galaktikosi su sebi za cilj postavili dovođenje Danija Olma iz RB Lajpciga, te bi ga na ljeto vrlo rado vidjeli u svojim redovima. 

Štampa u Njemačkoj je saznala koliko ekipa Carla Ancelottija mora da plati da bi španskog reprezentativca dovela iz Bundeslige.

Prema njima, čini se da za timove iz La lige Dani Olmo ima otkupnu klauzulu od 60 miliona eura, a za ostale  timove klauzula je veća, između 70 i 75 miliona eura.

Olmo je juniorski staž odradio u Barceloni, odakle je 2014. godine besplatno otišao u zagrebački Dinamo. Hrvati su se pobrinuli za rast i promovisali ga u prvi tim, a 2020. su ga iz RB Leipziga kupili za 29 miliona eura.

Od dolaska u Njemačku Olmo igra zaista sjajno, te se očekuje da napravi novi iskorak u neki veliki evropski klub, bio to Real Madrid ili neki drugi. 

sport.novi.ba