Realov klinac od 70 milijuna eura i dalje briljira u Brazilu!

Real je krajem prošle godine objavio da je s Palmeirasom dogovorio transfer 16-godišnjeg napadača Endricka. Španjolci su odmah platili 35 milijuna eura, još 25 će platiti kad Endrick postane punoljetan i dođe u Real u ljeto 2024. godine, a još desetak milijuna eura Palmeiras bi mogao dobiti na ime raznih bonusa.

Real je Endricka ostavio u Palmeirasu, a sjajni mladi napadač ove sezone nije najbolje krenuo. U prvih 11 utakmica prvenstva savezne države Sao Paulo nije zabio nijedan gol, ali je u zadnje četiri utakmice u svim natjecanjima upisao tri gola. Brazilci su se već raspisali o tome kako ponovno hvata sjajnu formu iz juniorskih dana.

U finalu prvenstva Sao Paula ušao je na poluvremenu protiv Agua Sante i zabio gol u porazu 2:1, da bi u uzvratu krenuo od prve minute i u 34. zabio za 3:0 u velikoj pobjedi Palmeirasa od 4:0, koja mu je donijela titulu. Proteklog vikenda počela je i brazilska Serie A, a Endrick je bio u početnoj postavi i već u 5. minuti lukavo zabio na asistenciju Dudua.

Palmeiras je slavio 2:1, a Endrick je iz igre izašao u 61. minuti uz ovacije stadiona. U zadnje četiri utakmice pucao je čak 13 puta na gol, od čega 11 u okvir. Trener Abel Ferreria iznimno u njega vjeruje i nije ga vadio iz momčadi kad mu nije išlo, a Endrick mu je sad vratio golovima.

sport.novi.ba