Ronaldo izgubio 0:5 od Celte Vigo pa kritizirao španjolsku ligu i europski nogomet!

Cristiano Ronaldo rekao je da ne postoji nikakva šansa da ponovno zaigra klupski nogomet u Europi, da je upravo on razlog dolazaka mnogih svjetskih zvijezda u Saudijsku Arabiju, a onda i da je tamošnja liga bolja od MLS-a u koji je nedavno otišao Lionel Messi.

Ronaldo je u prosincu 2022. potpisao ugovor na dvije i pol godine s Al Nassrom. Pisalo se da želi ostati u Europi nakon odlaska iz Manchester Uniteda i igrati u Ligi prvaka, ali da ne postoji klub koji ga je želio dovesti pod njegovim uvjetima. Budući da takvog kluba nije bilo, Ronaldo je prihvatio ponudu Saudijaca da zaigra ondje uz godišnju plaću od oko 200 milijuna eura, prenosi Index.hr.

Njegov klub je u ponedjeljak odigrao prijateljsku utakmicu protiv Celte Vigo i izgubio 5:0. Ronaldo je nakon nje ustvrdio da su nogometne lige u Europi sve slabije.

“Ne postoji nikakva šansa da se vratim u europske klubove, 38 mi je godina. Europski nogomet izgubio je puno kvalitete. Jedina liga koja je još uvijek dobra je Premier liga, puno je ispred ostalih”, rekao je kapetan portugalske reprezentacije pa prokomentirao snagu saudijskog prvenstva, odnosno usporedio ga s MLS-om u kojem je sad njegov najveći rival Messi:

“Saudijska liga je bolja. Svi igrači dolaze ovdje, a još će ih više biti sljedeće godine i ta će liga biti bolja od turske i nizozemske.”

“Kritizirali su me kad sam došao u saudijsko prvenstvo, ali što se sada događa? Ja sam otvorio vrata i sad svi igrači stižu ovdje. Moja odluka da dođem bila je presudna za njihov dolazak. To je fakt, to je 100 posto točno. Kad sam došao u Juventus, Serie A je bila mrtva. Ja sam je oživio. Kamo god Cristiano dođe, izazove veliki interes”, dodao je.

sport.novi.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!