back to top

Šaraba: Želim da se odužim klubu i gradu vraćanjem fudbalskog duga

Fudbaleri Leotara provode vrijeme na pripremama pod vođstvom novog trenera Zorana Šarabe. Prvo se radi na kondiciji, a zatim će uslijediti uigravanje tima, uz istovremeno formiranje igračkog kadra. Većina tima je kompletna, ali trener Šaraba nam otkriva da se traži još jedan napadač.

– Većinu tima smo sastavili. Trenutno čekamo samo još jednog napadača, a uskoro će nam se pridružiti i dvojica igrača iz Nigerije koji čekaju vize, počinje razgovor Zoran Šaraba.

Zoran Šaraba ima jasnu viziju kako želi da izgleda njegov Leotar – želi visoki intenzitet igre, puno trčanja i dinamike.

– Ja preferiram visoki ritam igre, želim da moj tim diktira tempo utakmice. Da bismo razvijali mlade igrače, moraju igrati na visokom nivou od najmlađih kategorija. Mi u BiH i Srbiji generalno imamo problem jer se čeka greška protivnika umjesto da mi napadnemo. Ja volim dinamiku, visok intenzitet igre s puno akcija i ponavljanja.

Šaraba najavljuje da će Leotar biti besprijekorno pripremljen i da će sve ekipe imati teškoće protiv njih.

– Vjerujem da ćemo imati jak tim, fizički spremne. Nećemo nikome dati šansu. Rekao sam momcima na treningu da će nas morati nadtrčati i nadmašiti fudbalski ako žele pobijediti. Bićemo izazov za svakoga, sezona je duga i klupa će odigrati važnu ulogu. Siguran sam da imamo 17-18 igrača koji se podjednako mogu takmičiti za tim.

Nakon toga, Šaraba govori o svojim ambicijama, koje su jasne.

– Moje i ciljevi kluba su borba za vrh tabele. Nakon zime ćemo sjesti, analizirati i vidjeti gdje smo u odnosu na ciljeve.

Zoran Šaraba nije bio dugo u Trebinju, ali osjeća da je vrijeme da se vrati i isplati dug svom klubu i gradu. Također želi ponovo organizirati omladinsku školu kako bi Leotar iznjedrio kvalitetne igrače kao nekad.

– Pratio sam šta se dešava u Leotaru i bh. fudbalu dok sam bio “odmaknut”. Vidim pozitivne pomake i nadam se da će bh. fudbal nastaviti uzlaznom putanjom. Važno je gledati i pozitivne primjere.

Kao neko ko voli dati priliku mladim igračima, Šaraba je zadovoljan sa talentom koji je vidio u Trebinju.

– Impresioniran sam mladim igračima od 16-18 godina kao što su Lakić, Spajić, Vuković, Pandžić, Kolak. Imamo potencijal za kvalitetan razvoj.

Prvu prijateljsku utakmicu Leotar će igrati ovog vikenda protiv Igala.

Izvor: ( sport1.oslobodjenje.ba / Penal.rs )