Sarajevo počelo pripreme, evo šta kažu Varešanović, Ziljkić i Duraković

Fudbaleri Sarajeva počeli su danas sa pripremama za novu sezonu. U kratkim obraćanjima putem zvanične stranice rekli su svoje mišljenje na startu priprema.

– Radit ćemo dva puta dnevno, a od 23. juna do 6. jula idemo u Sloveniju, nadam se da ćemo uraditi sve što smo isplanirali i zacrtali i da ćemo se što bolje pripremiti za evropske utakmice i za početak prvenstva, rekao je Mirza Varešanović.

Almedin Ziljkić se nada da će on i saigrači ispuniti sve ciljeve.

– Obavili smo prozivku, poželjeli novim igračima dobrodošlicu, primili ih u porodicu. Na nama je da ispunimo cilj, koji nam je zadao klub, da opravdamo očekivanja trenera, struke, predsjednika i svih zaposlenih u klubu. Nadamo se da će biti sve po planu, na nama je da radimo dobro, da se spremimo, da što spremniji dočekamo sezonu i što bolji. Želimo evropske utakmice da odradimo što bolje i da budemo što fokusiraniji na tim mečevima.

Novajlija Elvir Duraković govorio je o svojim impresijama.

– Drago mi je što sam postao novi član FK Sarajevo. Imamo neke zacrtane ciljeve koje želimo ispuniti i drago mi je što poznajem većinu ovih momaka, poznajem ekipu i nadam se da ću se brzo uklopiti.


sport1.oslobodjenje.ba