back to top

Selektor govorio o Hamuliću: Isto kad dijete naružiš, ali…

Okupljanje fudbalskih Zmajeva počelo je jučer, a tokom dana svi igrači na koje računa selektor Faruk Hadžibegić doći će u Trening Centar Nogometnog/Fudbalskog Saveza BiH.

Među njima nema Saida Hamulića, koji je 8. marta, nakon objavljivanja spiska Faruka Hadžibegića na društvenoj mreži Instagram objavio kako je odustao od reprezentacije BiH i kako će u narednom periodu pokušati izboriti mjesto u fudbalskoj reprezentaciji Nizozemske.

Selektor Hadžibegić je u intervjuu za N1 televiziju na startu priprema pred utakmice protiv Islanda i Slovačke rekao da situacija sa Hamulićem još uvijek nije riješena.

“Rekao sam i još jednom ću ponoviti. Vrata reprezentacije, dok sam ja selektor, svakom igraču koji želi da igra su otvorena. Imaju pravila: 11 igra, pet je koji se mogu zamijeniti i ostali sjede na klupi. Ne mogu pozvati 60 igrača. Svako treba da sačeka svoju priliku. Ovo što je on izjavio da je ljut ja mu stavljam na neku mladost, na neiskustvo, vrijeme će pokazati da li je u pravu, ili nije. Na njega računam, kao i na ostale”, rekao je Hadžibegić.

Selektor kaže da napadač Toulousea mora da se bori za svoje mjesto u našoj selekciji, ali da on ne zamjeri na takvom ponašanju.

“To je ono k‘o u familiji kad vas dijete vaše naljuti, vi ga malo zaružite, ali ponovo ga volite. Prema tome apsoluto se ne odričem bilo koga, ni njega, ni ostalih. Daj Bože da je što više takvih momaka koji hoće da igraju, i takvih ‘problema’, koji za mene uopšte nisu problemi.”

Ipak selektor kaže kako niko iz Saveza više nije kontaktirao sa Saidom Hamulićem.

“Ja sam lično pokušao da ga zovem, da mu pošaljem poruku. Nisam dobio odgovor sa njegove strane. Da li je ljut, da li ga je stid, u to ne ulazim, sve u svoje vrijeme. Ipak malo važnije su sada ove dvije utakmice”, zaključio je Hadžibegić koji želi da se fokusira na prve mečeve kvalifikacija za EURO 2024. godine.

Utakmica BiH – Island igra se 23. marta na stadionu Bilino polje u Zenici, dok će 26. marta Zmajvei gostovati Slovačkoj.

Izvor: N1.


sport1.oslobodjenje.ba