Selektor Slovačke hvalio Zmajeve: Dosta ih potcjenjuju, a cijela reprezentacija im je jaka

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra u Bratislavi odigrati utakmicu protiv Slovačke. Slovaci su trenutno u nizu od pet utakmica bez pobjede, a medijima se na press-konferenciji obratio selektor Francesco Calzona.

“Cijela reprezentacija Bosne i Hercegovine je jaka. Rade Krunić i Amar Dedić igraju u jakim ekipama. Moramo posebno pažnju obratiti na njih ako želimo da savladamo Bosnu i Hercegovinu. Kako je Lobotka već rekao, analizirali smo ih protiv Islanda. Fizički su jako spremni, a ne želimo obraćati pažnju na njih. Moramo se fokusirati samo na svoju igru”, rekao je Calzona i osvrnuo se na pritisak slovačke javnosti:

“Rad selektora je posao koji donosi situacije pod pritiskom. Ne ide uvijek sve po planu. Prihvatam kritiku javnosti. Vjerujem u svoje igrače. Zadovoljan sam igrom i ponašanjem. I moji igrači osjećaju svoj udio krivnje.”

Također, selektor Slovačke je posebno pohvalio Zmajeve, te se osvrnuo na naše skoro pa redovno igranje baraža u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Naravno dolaze u dobrom raspoloženju nakon pobjede. Ekipa je dosta potcjenjivana, ali su zaista sjajni igrači u tom rosteru. Tri baraža u kvalifikacijama za EP su izborili do sada. Ne ulazim sa strahom i nepovjerenjem u svoje momke, ali to su činjenice”, rekao je Calzona i osvrnuo se na lošije napadačke utakmice Slovačke:

“Problem je vrlo vjerovatno što pressing nismo uspjeli još bolje i preciznije uigrati. Razlog za to je nedostatak vremena. Ovo je tek naše treće okupljanje i petnaesti trening. Moram reći da imamo 25 različitih mentaliteta, koje igrači nose iz svojih klubova. Nije to glavni alibi, ali je tako, naš je posao da to moramo sve ujediniti.”


sport1.oslobodjenje.ba