Selektor Švedske otkrio zašto je Tahirović izabrao BiH: Mi mu to nismo jednostavno mogli obećati!

Selektor reprezentacije Švedske, Janne Andersson, će u srijedu objaviti spisak igrača na koje računa za predstojeće utakmice kvalifikacija za Euro.

Na njemu neće biti Benjamina Tahirovića, koji se odlučio da nastupa za selekciju Bosne i Hercegovine, a selektor Šveđana je govorio o tome kako su tekli razgovori sa fudbalerom Rome. 

– Kada su u pitanju fudbaleri koji su interesantni seniorskoj reprezentaciji Švedske, tu glavnu ulogu ima tim menadžer, Stefan Pettersson, koji prvo kontaktira pomenute fudbalere. Razgovarao je sa Benjaminom Tahirovićem, ali tada nije donio odluku jer je imao pozive Švedske i Bosne i Hercegovine. Nismo dobili odgovor, nekoliko sedmica je prošlo i ja sam ga želio posjetiti, rekao je Andersson i dodao:

– Nazvao sam ga, razgovarali smo, ali ni tada nije donio odluku koja je bila izuzetno teška za njega. Imam veliko poštovanje za njega. Poslije sam ga nazvao i pitao da li će pristati da se vidimo nakon čega smo se dogovorili da se vidimo nakon njegove utakmice sljedećeg dana. Ipak, ubrzo mi je stigla poruka u kojoj me obavijestio da je odabrao Bosnu i Hercegovinu. Imam veliko poštovanje za tog momka zbog tog poteza. Mi mu nismo mogli obećati da će dobijati pozive u reprezentaciju osim ukoliko to ne zasluži na terenu. To jednostavno ne možemo obećati. 


sport1.oslobodjenje.ba