Široki Brijeg u problemima pred Sarajevo, Sloboda oslabljena na Grbavici

Široki Brijeg će u derbiju 21. kola biti oslabljen protiv Sarajeva. Širokobriježani će u ovaj meč morati bez Marijana Ćavara i Ilana Pejića koji su u duelu protiv Borca dobili treći žuti karton i neće ih biti na Pecari protiv Sarajeva.

U problemima je i tuzlanska Sloboda koja je remizirala protiv Sloge 2:2, ali i ostala bez Stojana Vranješa i Kemala Osmankovića koji su skupili treći žuti karton. 

Dva  suspendovana igrača ima i Posušje, Dario Krišto i strijelac pogotka protiv Leotara, Gabrijel Boban, neće biti na raspolaganju Goranu Graniću za meč protiv Zrinjskog u Mostaru.

Velež i Borac se sastaju u još jednom derbiju 21. kola, a Nedim Jusufbegović i VInko Marinović neće moći računati na po jednog fudbalera. Alen Dejanović će propustiti duel za domaćina, a u sredini terena Borca neće biti Nedeljka Piščevića.

Andrej Đurić ima da odradi još jednu utakmicu kazne zbog crvenog kartona protiv Željezničara i neće ga biti u meču protiv Igmana, dok za goste neće biti Mirka Oremuša koji je zaradio crveni karton također protiv Željezničara ovog vikenda.

U ekipi Tuzla Cityja za meč protiv Sloge neće biti Dina Ćorića.


sport1.oslobodjenje.ba