back to top

Sjajna vijest: Jedan od najtalentovanijih mladih bh. fudbalera u inostranstvu odlučio igrati za našu reprezentaciju

Mladi veznjak Rome Benjamin Tahirović, koji se nalazi na pragu prvog tima Rome i već je debitovao za seniore iako ima samo 19 godina igrat će u budućnosti za Bosnu i Hercegovinu, saznao je klix.ba.

Tahirović je rođen u Švedskoj 3. marta 2003. godine, a igrao je za tamošnji Vasalund, odakle je kao izuzetno talentovan igrač prešao u Romu početkom februara 2021. godinu.

Za dvije godine se izborio za status jednog od nosilaca igre u juniorima Rome, a ove sezone Jose Mourinho ga je priključio treninzima prvog tima, te mu dao šansu da debituje u utakmici protiv Torina koja je odigrana 13. novembra. Bio je to posljednji meč Rome uoči Svjetskog prvenstva.

Za Tahirovića je interes iskazivala i Švedska, ali klix piše da je odlučio igrati za Bosnu i Hercegovinu i da će se naći na spisku reprezentaciju BiH već u martu, na otvorenju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon Dennisa Hadžikadunića i Anela Ahmedhodžića, ovo je treći igrač ponikao u Švedskoj koji je u kratkom roku odlučio nastupati za BiH umjesto za ovu skandinavsku zemlju.


sport1.oslobodjenje.ba