SL: Vojvodina “otkinula” bod slaboj Zvezdi (VIDEO)

Na otvaranju prolećnog dela prvenstva, Crvena zvezda i Vojvodina su odigrali 1:1 u meču koji je obeležio odavanje počasti Siniši Mihajloviću.

Crvena zvezda je bolje započela meč i u prvih 15 minuta je potpuno kontrolisala igru i vršila pritisak na gol Carevića.

Najbolju šansu u tom periodu je imao Pešić kada mu je Bukari servirao loptu na 5 metara od gola, ali je centarfor Zvezde jako loše regovao.

Vojvodina se postepeno oslobađala pritiska i prvo su imali lepu priliku iz slobodnog udarca, a nedugo potom su došli i do gola. Sa vrha kaznenog prostora odlično je loptu zahvatio Kabić i topovskim šutem pod prečku savladao Borjana.

Nije slavlje Vojvodine dugo trajalo, pošto je samo nekoliko minuta kasnije Katai izjednačio. Zvezdina desetka je sjajno reagovao na asistenciju Kange i lobovao Carevića.

U nastavku ritam igre je pao i do poluvremena nije bilo prilika na obe strane.

U drugom poluvremenu domaći su odmah na startu imali veliku priliku pošto je Pešić odložio loptu Ivaniću koji šutira nekontrolisano preko gola.

Kada se očekivalo da će to biti znak za još veći pritisak domaćih, desilo se puptuno suprotno i meč je bio bez ikakvih dešavanja jako dugo vremena, što je Vojvodini potpuno odgovoralo.

Do kraja meča crveno-beli su pokušavali da dođu do gola za pobedu, ali nisu imali ozbiljniju priliku.

Zvezda sad ima 54 boda na prvom mestu, 11 više od Partizana, ali i utakmicu više. Vojvodina je skupila 34 boda.

www.sportskacentrala.com