Sloboda iz drugog pokušaja dovela Šuberta: Finansije glavni razlog odlaska iz Omana

Iskusni štoper Ivan Šubert vratio se ove zime u Premijer ligu BiH i obukao dres tuzlanske Slobode. Nekadašnji fudbaler bijeljinskog Radnika u razgovoru za naš portal govori kako je došlo do te saradnje.

– Zvao me je Amer Osmanagić. Ljetos smo imali kontakt, ali sam ja već bio dogovorio odlazak u Oman, tako da smo se sada dogovorili, rekao nam je Ivan Šubert, pa dodao:

– Mislim da nisam ni sa kime igrao, ali sa većinom se znam jer eto koliko sam bio u Radniku neke tri i po godine, mislim da sam protiv većine igrao i znamo se sa terena. Samo sa Amerom sam bio u kontaktu iz Slobode.

Sa Slobodom kreće po opstanak u Premijer ligi.

– Iskreno, moje ambicije su da probam koliko god mogu da pomognem da Sloboda ostvari svoje ciljeve. Nažalost, situacija je takva kakva je i slijedi nam borba za opstanak. Svakako da je cilj što bolji plasman sa Slobodom, ali prvi cilj je opstanak. Vidio sam da je i raspored malo teži na početku, ali šta da se radi.

Iako je bio daleko do BiH, pratio je utakmice Premijer lige.

– Pa jesam, pratio sam utakmice. Nema više Radnika u Premijer ligi, ali imam dosta drugara koji i dalje igraju u Premijer ligi, tako da sam pratio šta se dešava.

Šubert je samo pola godine proveo u Omanu, u ekipi Al Orouba, a finansije su glavni razlog zašto se rastao sa ovim klubom.

– Oman je jedno dobro iskustvo. Ne baš lijepo, ali dobro. Vidio sam gdje sam i šta sam. Na žalost, nije ispalo kako treba najviše zbog finansija i zbog toga sam se vratio u Bosnu i Hercegovinu. Nisu bili redovni sa plaćanjem i morao sam da se vratim, nije bilo realno da tamo zijevim bez para. Generalno, dosta drugačije nego kod nas, tako da je bilo jedno novo iskustvo. Ne kažem da ne bih opet otišao, ali finansije su glavni razlog zašto sam se vratio.


sport1.oslobodjenje.ba