Sport1 – Bez mnogo prostora za manevar: Može li duel Tuzla City

Duel 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Tuzla Cityja i Veleža doveden je pod znak pitanja zbog velikog snijega koji je jutros pogodio Srebrenik, kao i veći dio regije.

U Srebreniku čine sve da se utakmica odigra, mehanizacija čisti napadali snijeg, ali on još uvijek ne prestaje da pada, pa je pitanje koliko će to biti moguće.

Ono što je dodatni problem jeste jako mali prostor za odlaganje ove utakmice s obzirom na to da je raspored izuzetno zgusnut na startu proljetnog dijela sezone. Prema propozicijama takmičenja, utakmica može biti promjerena za 24 sata, ali i dalje to ne garantuje da će vremenske prilike biti bolje, da će snijeg prestati padati i da će utakmica biti odigrana sutra.

Uz to, već za srijedu zakazane su prve utakmice 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine gdje Tuzla City igra protiv Rudara iz Prijedora, a Velež protiv dobojske Sloge. Kada znamo da su i naredne dvije srijede zauzete, prvo zbog odigravanja zaostalog derbija iz jesenjeg dijela sezone Velež-Zrinjski, pa onda i zbog revanš utakmica Kupa Bosne i Hercegovine, te da sve utakmice prvog dijela Premijer lige BiH trebaju biti odigrane prije utakmica 23. kola, koje je zakazano za 18/19 mart, onda je jasno da prostora za odlaganje gotovo i nema i veliki izazov je i pred klubovima i pred Savezom.

Meč Tuzla City – Velež zakazan je za 13 sati. 


sport1.oslobodjenje.ba