Sport1 – Edis Mulalić: Napraviću vam jednu digresiju, gledao sam nedavno Zvezda

Trener Željezničara, Edis Mulalić, je nakon katastrofalnog derbija protiv Sarajeva u Zenici koji je okončan rezultatom 0:0 istakao da bi volio da bude 5:5, a ne 0:0, no da je to teško.

Istakao je da su u prvom dijelu bili bolji od Sarajeva, te da je ljepota u derbi susretima sekundarna kao i da nije htio rizikovati u drugom dijelu susreta. 

– Ne dođemo Mirza i ja da želimo takvu utakmicu, ulog je veliki, kad staviš sve na vagu, niko ne želi da izgubi. Da napravim digresiju, gledao sam Zvezdu i Partizan prije nekoliko dana, to je rak za oči. Ja bih volio da bude 5:5, a ne 0:0 zbog naroda. Mi smo bolje izgledali nego Sarajevo u prvom dijelu, držali smo ih daleko od gola, a drugo poluvrijeme nije niko htio da rizikuje, no ulog je veliki. Derbi je utakmica koja pokazuje neke smjernice kako nama tako i protivnicima. Ko je probao, zna šta je. Ljepota je sekundarna, rekao je Mulalić, te govorio o povredi Štilića.

– Na utakmici sa Zvijezdom je igrao Štilić, ali mu se tu povreda vratila, te smo ga pustili da se oporavi jer nam je on bitna karika. Kompliment igračima na borbenosti i požrtvanju, tražili smo da zabijemo gol, ali nismo uspjeli.

Za kraj je trener Plavih sa Grbavice govorio i o gradskom sarajevskom derbiju koji se na žalost svih zaljubljenika u plavu i bordo boju igrao u Zenici.

– N/FS BiH cijenim i poštujem, oni nam diktiraju uslove, moramo ih ispoštovati, jeste čudno, ali tako je kako je. Sudijski trojac je dosta dobro obavio zadatak, trebamo apostrofirati što je dobro, a ne samo da kudimo. Momci su odradili dobar posao, zaključio je Mulalić.  


sport1.oslobodjenje.ba