Sport1 – Jakirović pohvalio odgađanje utakmice Velež

Trener Plemića Sergej Jakirović danas je u razgovoru za Zrinjski TV dao osvrt na ovu utakmicu i otkrio šta su on i njegovi igrači naučili iz nje.

“Naučili smo da ima još puno prostora za donošenje boljih odluka. Naravno kad gledaš ovako poslije utakmice nije isto kao kada si na terenu, ali skrenuli smo pažnju gdje možemo još napredovati i više ugroziti protivnika. Momcima je sve bilo jasno, dali smo sve od sebe, bila nam je to deveta utakmica i vidi se da je bilo nekoliko dekoncentrisanih poteza u igri, tako da to pripisujem tome. Možemo biti zadovoljni, dali smo sve od sebe, dosta bodova osvojili i sada to treba u posljednja dva kola odbraniti i uzeti najviše što možemo”, rekao je Jakirović.

Trener Zrinjskog je istakao i da je odluka o odgađanju derbija sa Veležom ispravna i logična.

“Sve je to blizu na vrhu, 5-6 bodova, može se to sve stići. Naravno, treba gledati sebe, ovisimo samo o sebi i kako ćemo se prezentovati. Ide sada zanimljiva utakmica pred punom Grbavicom, Željo-Borac, biće zanimljivo to propratiti, Široki ima Slogu, pa vidjećemo. Kao što sam rekao svako gleda sebe. Mi smo slobodni zbog odgođenog derbija sa Veležom, mislim da je to jedna razumna i logična odluka, s obzirom da bi odigravanje derbija u Gabeli bilo visokorizično i policija bi igrala glavnu ulogu. Ovaj vikend ćemo igračima dati slobodno, a onda se okrećemo utakmici sa Tuzla Cityjem”, rekao je Jakirović. 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!