Sport1 – Sarajevo počelo sa pripremama

U trening centru „Sarajevo“ obavljena je prozivka kojom su zvanično započele pripreme FK Sarajevo za nastavak takmičarske sezone 2022/23 u okviru Premijer lige BiH. 

Na prozivci je predstavljen plan aktivnosti za narednu polusezonu, a treneru Varešanoviću odazvali su se sljedeći igrači: Muhamed Šahinović, Belmin Dizdarević, Arman Šutković, Musa Muhammed, Avdija Vršajević, Muharem Trako, Marin Aničić, Enedin Mulalić, Hamza Čataković, Andrej Đokanović, Mersudin Ahmetović, Dal Varešanović, Tarik Ramić, Haris Ališah, Nemanja Tomašević, Adnan Džafić, Đani Salčin, Kenan Dervišagić, Frane Čirjak, Daniel Avramovski, Ivan Ikić, Irfan Ramić, Muhamed Buljubašić, Mirza Mustafić i Asmir Suljić. 

Ilija Martinović je opravdano izostao sa prozivke ali će se od utorka priključiti treninzima. Ekipi su priključeni i juniori: Nidal Čelik, Nermin Bijelonja, Talha Tabaković, Kenan Lamadžema, Seid Pramenković, Muamer Hamzić, Harun Pločo i Bakir Nurković. 

Nakon završetka prvog dijela sezone klub su napustili Rijad Kobiljar, Vlatko Drobarov, Nardin Mulahusejnović i Rashid Abubakar. 

Stručni štab je kompletiran, te konačnu postavu, na čelu sa šefom stručnog štaba – Mirzom Varešanovićem, čine: Senad Repuh, Emir Obuća, Adi Adilović, Almir Seferović, Evelin Pipo i Admir Kozlić.

Ekipa će nakon 10 dana treniranja u Sarajevu, prvi dio priprema obaviti u Međugorju. U periodu od 18. do 28. januara planirano je i odigravanje dvije prijateljske utakmice, a protivnici još uvijek nisu poznati.

Glavni dio priprema, u periodu od 30. januara. do 13. februara, Bordo ekipa provest će u Antaliji. Za sada je planirano da se odigraju tri prijateljske utakmice i to 4.2., 8.2. i 12.2. Protivnik u posljednjoj prijateljskoj utakmici u Antaliji biće ekipa Shakhtara iz Donetska dok će preostala dva protivnika biti poznata naknadno.

FK Sarajevo će prvu utakmicu u drugom dijelu sezone Premijer lige BiH odigrati 25. ili 26. februara na domaćem terenu protiv ekipe Zrinjskog


sport1.oslobodjenje.ba