back to top

Sport1 – Šveđani krenuli u konačni ‘‘rat‘‘ za Tahirovića: Andersson pred utakmicu Milan

Fudbalske reprezentacije Švedske i Bosne i Hercegovine su zainteresovane za mladog Benjamina Tahirovića, a Šveđani pišu da je selektor tamošnje reprezentacije, Janne Andersson, razgovarao sa Zlatanom Ibrahimovićem pred utakmicu Milan – Roma prethodnog vikenda.

Susret se igrao u nedjelju na San Siru, a Tahirović je šansu za igru dobio u posljednjih pola sata, no Andersson je istakao da nije pitao Zlatana da ‘‘interveniše‘‘ u ‘‘slučaju Tahirović‘‘.

– Nisam ga pitao da interveniše, ali ću to uraditi, nemam nikakvih smetnji oko toga. Moramo dodatno obilježiti naše prisustvo, rekao je Andersson koji nije razgovarao sa fudbalerom Rome, ali direktor reprezentacije Stefan Pettersson jeste.

– Da, razgovarali su i mislim da je zainteresovan da nastupa za našu reprezentaciju. Gledao sam ga i vrhunski je igrač, nevjerovatno interesantan fudbaler. 

Podsjetimo, Šveđani su svojevremeno ‘‘angažovanjem‘‘ Zlatana Ibrahimovića, Zmajevima ‘‘ukrali‘‘ tada perspektivnog Muamera Tankovića, te se nadamo da neće biti isto i sa Benjaminom Tahirovićem. 


sport1.oslobodjenje.ba