Šta je rekao Faruk Hadžibegić nakon teškog poraza u Lisabonu?

Zmajevi su generalno kroz cijeli meč dobro parirali Portugalcima u mnogim aspektima, ali su skupo platili određene promašene šanse, ali i greške. 

Epilog svega je poraz od 3:0 i pad na petu poziciju u grupi.

Selektor Faruk Hadžibegić nakon utakmice je čestitao Portugalu na trijumfu.

– Čestitam Portugalu na zasluženoj pobjedi, kaznili su nas na nekim našim greškama zahvaljući svojim kvalitetima i iskustvu. Imali smo prilike preko Džeke i Hamulića koje nismo iskoristili, a na kraju mislim da bi rezultat 2:1 bio najobjektivniji, rekao je Hadžibegić i dodao da ekipi fali međunarodnog iskustva, ali ne i talenta:

. Naša ekipa ima puno talenta, ali međunarodno iskustvo je potrebno. Teško je nakon ovakve utakmice, posebno meni. Ekipa mi je ostavila utisak da hoće i može. Mislim da smo u drugom poluvremenu pali na fizičkom planu i bilo je teško reagovati, ističe Hadžibegić.

Potom se osvrnuo i na izmjene:

– Izmjene sam napravio zbog pet povreda, želio sam da odmorimo naše glavne igrače. Željeli smo da pokažemo naše reprezentativce. Volio bih da sam imao prilike da mijenjam kako želim, a ne zbog povreda, priznaje Hadžibegić i pred utakmicu sa Luksemburgom poručuje:

– Idemo sada da se oporavimo kako bi što bolje reagovali u utorak.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!