STADIO SLOGE DOBIO ZELENO SVJETLO: Veleža će na premijeri ugostiti u Doboju!

Nogometaši Sloge Meridian su dosadašnji dio u debitantskoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine igrali na zamjenskom terenu u Modriči, ali već u nedjelju ih očekuje povratak na svoj stadionu.

Naime, iz Sloge su danas saopštili kako je Nogometni savez Bosne i Hercegovine dao zeleno svjetlo za odigravanje utakmice s Veležom na stadionu u Doboju.

Klub je objavio i video na kojem igrači Sloge pozivaju navijače da u što većem broju dođu na prvu utakmicu Premijer lige BiH u svom gradu.

“Naša Sloga igra na dobojskim Lukama. Ono što je do sada bila želja svih Dobojlija koji vole sport, vole nogomet i vole našu Slogu, konačno se ostvarilo. Utakmicu protiv FK Velež Mostar igramo u nedjelju na našem stadionu, našim Lukama. Godinama se pričalo o Premijer ligi BiH i da grad to zaslužuje, da Doboj treba da je regionalni nogometni centar, da treba uložiti u infrastrukturu, da klub mora gore u svim segmentima. Evo, dočekali smo i to, ali nema stajanja, svjesni smo da treba još mnogo toga da se uradi, izgradi, promijeni i u tom pravcu se ide. Kao što smo do sada išli korak po korak tako nastavljamo i dalje. Za sada smo na dobrom putu i nema skretanja, prvi naredni cilj je opstanak u Premijer ligi BiH, a posle toga… Ide Sloga. Ide Doboj”, poručili su iz dobojskog kluba.

Podsjetimo, utakmica između Sloge i Veleža na rasporedu je u nedjelju od 15:00 sati.

sport.novi.ba