Šunjić: Razmišljam o povratku u Zrinjski, reprezentacija BiH ima isti problem kao i prije

Toni Šunjić već je gotovo tri godine u Kini. Mostarac iza kojeg je respektabilna igračka karijera, a iz moskovskog Dynama u Kinu je otišao u julu 2020. godine, kada je prešao u tamošnji Guoan. Ipak, danas brani boje Henana, u kojem je već bio na posudbi.

Njegova ekipa nije baš najbolje krenula u prvenstvo. U šest utakmica Henan je upisao tek četiri boda, a prema riječima Šunjića, ambicije kluba ove sezone su nešto manje.

Nažalost, nismo dobro ušli u sezoni. Imali smo nekih problema sa ekipom, a tu je i faza privikavanja na novog trenera. No, tek je početak, tako da nema razloga za paniku. Ove godine se klub našao u određenim finansijskim problemima, pa se rezao budžet, tako da su i ambicije ove godine skromne. Cilj je ostanak u ligi, a neki realan rezultat, prema mojoj procjeni, bit će između 10. i 12. mjesta, bez obzira na loš početak, kazao je Šunjić na početku razgovora za portal Hercegovina.info.

Lično se jako dobro osjeća i povreda nema, ali novom treneru neće biti na raspolaganju neko vrijeme.

Što se mene tiče, nemam nikakvih problema sa povredama i zadovoljan sam kako se osjećam. Nažalost, dobio sam suspenziju, tako da sljedećih nekoliko utakmica neću biti na raspolaganju ekipi, kazao je Šunjić, a potom dodao:

Život u Kini ove godine je odličan. Vratilo se napokon sve u normalu, porodica je tu sa mnom, tako da sa te strane sam prezadovoljan.

Šunjić naravno prati i sve šta se dešava u reprezentaciji BiH, za koju je upisao 41 nastup. Zmajevi su, prema njegovom mišljenju, bolji, ali muče istu brigu.

Nažalost, imamo sličan problem kao i u vrijeme kada sam ja igrao. Puno bolje igramo domaće utakmice. Grupa će se vrlo vjerovatno proći, tako da će Portugal biti prvi, a za drugo mjesto ćemo se boriti sa Slovačkom, kazao je Šunjić. 

Neizbježna tema je i njegov matični klub, ekipa Zrinjskog.

Što se tiče Zrinjskog, dominacija u ligi se nastavlja. Osma titula je tu, a sada je ostalo i finale Kupa. Zrinjski igra odlično. Nakon nesretnog ispadanja prošle godine iz Evrope, nadam se da će ovo ljeto napraviti još jedan dodatni korak i kvalifikovati se u grupnu fazu jednog od evropskih takmičenja, kazao je Šunjić, pa dodao:

Već sam ušao u godine gdje svaka sezona može biti jedna od posljednjih. Naravno da razmišljam o povratku u Zrinjski. Ja bih volio tu završiti karijeru. No, planovi su jedno, a šta će se desiti, to ćemo vidjeti, kazao je Šunjić. 

Podsjetimo, Šunjić je u svojoj karijeri nastupao za moskovski Dynamo, Stuttgart, Palermo, Kuban Krasnodar, Zoryju, Kortrijk, Zrinjski, Guoan i sadašnji klub, Henan. 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!