Superkompjuter prognozirao pobjednika Svjetskog prvenstva

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Svjetsko prvenstvo u Kataru igra se od 20. novembra do 18. decembra, a pred početak takmičenja Englezi su ponovo aktivirali superkompjuter koji je izračunao ko će osvojiti Mundijal.

Superkompjuter engleski mediji često koriste kako bi tokom sezone ‘predvidjeli’ pobjednika određenog takmičenja, a prema prognozi titulu prvaka svijeta 2022. godine osvojit će Argentina.

Umjetna inteligencija koristi podatke o svim ekipama, njihovoj formi, formi i kvalitetu igrača, rasporedu, poziciji na FIFA tabeli te na taj način prognozira rezultate.

Agencija BCA Research sada je iskoristila superkompjuter da prognozira pobjednika ovogodišnjeg Mundijala, a on kaže da će to biti selekcija Argentine.

Prognozirano finale igrali bi se između Portugala i Argentine. Gaučosi bi slavili pobjedu i došli bi do prvog naslova prvaka svijeta nakon 1986. godine.

Gaučosi su trenutno u nizu od 34 utakmice bez poraza, a tim Lionela Scalonija u Kataru će igrati u grupi C. Protivnici su im Saudijska Arabija, Meksiko i Poljska.

Prvenstvo Argentina otvara duelom protiv Saudijske Arabije 22. novembra, a zatim slijede dueli s Meksimom (26. novembar) i Poljskom (30. novembar).

Ova selekcija je apsolutni favorit za prolaz dalje, a u nokaut fazi križaju se s grupom u kojoj se nalaze Francuska, Danska, Australija i Tunis.

Treba svakako istaći da će ovo Svjetsko prvenstvo biti posljednje na kojem će nastupiti čuveni Lionel Messi. On je to nedavno potvrdio.

“Da, ovo će sigurno biti moje posljednje Svjetsko prvenstvo. To sam već odlučio. Ima te nervoze i pitanja šta će se desiti, ali odluka je donijeta”, poručio je Messi.