back to top

Švicarci ‘kradu’ Dinamu novo pojačanje?

Trener i sportski direktor Dinama Ante Čačić potvrdio je kako pregovaraju s mladim švicarskim stoperom Bećirom Omeragićem (21), koji trenutno igra u Zürichu. Omeragić je pod svjetla reflektora došao jer je njegov transfer navodno dogovarao Zdravko Mamićem, a Dinamova uprava ga prvotno nije prihvatila.

Iako se činilo kako će Dinamovu posljednju liniju pojačati mladi Švicarac Bećir Omeragić, čini se da se u priču upleo i Basel. Švicarski portal 4-4-2 piše kako Basel također želi Omeragića te su, navodno, pregovori već počeli. Podsjetimo, Omeragiću za šest mjeseci istječe ugovor i stoper zasad nije pokazao želju za produljenjem.

Dinamova odšteta Zürichu trebala je iznositi 700 tisuća eura uz deset posto od buduće odštete moguće Omeragićeve prodaje, uz 15 posto buduće odštete od igračeve prodaje. Uz to, godišnja bruto plaća Omeragiću trebala je iznositi 650 tisuća eura na ugovor od šest godina. Navodilo se da bi Dinamo trebao kupiti Omeragića za ukupno duplo manju cifru od gore navedenih. Međutim, švicarski U-21 reprezentativac sad se povezuje s Baselom.

Predlagao sam da kupe Omeragića i Barišića. Jedan je u tom trenutku vrijedio 8.5 milijuna, drugi 1.5 milijuna. Jedan bi došao kao slobodan igrač, paket s plaćom bio bi oko 2 milijuna eura. Dobro bi bilo da je Omeragić došao, a Zürichu bi iz tog novca sve platili otac i agenti”. rekao je bivši izvršni dopredsjednik Dinama o Omeragiću.

Objava Švicarci ‘kradu’ Dinamu novo pojačanje? pojavila se prvi puta na Gol.ba.

gol.ba