TAJNI VIŠE NEMA: Hadžibegić i Martinez odredili sastave za večerašnju utakmicu!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras sa početkom od 20:45 u okviru 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gostuje u Portugalu.

Jasno je svima da je domaćin favorit, ne samo na ovoj utakmici, nego općenito u našoj grupi, ali vjerujemo da se Zmajevi neće predati tako lako.

Pozati su i sastavi za večerašnju utakmicu.

Faruk Hadžibegić se odlučio za sledećih 11 igrača:

Šehić, Ahmedhodžić, Saničanin, Kolašinac, Barišić, Dedić, Cimirot, Hadžiahmetović, Stevanović, Džeko, Pjanić

Na prvo gledanje sastava jasno je da se selektor Hadžibegić odlučio da na ovom susretu igra sa tri štopera, a te uloge imat će Ahmedhodžić, Saničanin i Barišić.

Uloge takozvanih ofanzivnih bekova imati će Dedić na desnoj strani koji igra zaista fenomenalno u posljednje vrijeme.

Sa druge strane na lijevom beku igrat će Kolašinac koji je jako dobro odradio svoj posao upravo na ovoj poziciji u prva dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vezni red činit će Cimirot, Hadžiahmetović i Pjanić, a upravo od ovog posljednjeg se večeras očekuje jedan lucidan potez koji bi možda mogao utakmicu okrenuti u stranu naše reprezentacije.

Napad na večerašnjem susretu predvodi kapiten naše reprezentacije, Edin Džeko, a imat će podršku od Miroslav Stevanović koji će pokušati da iskoristi činjenicu da će zadnja linija Portugala obraćati veliku pažnju na našeg kapitena.

Kada je riječ o reprezentaciji Portugala, Roberto Martinez se odlučio za sledećih 11 igrača:

Diogo Costa, Antonio Silva, Ruben Dias, Danilo, Joao Cancelo, Bernardo Silva, Palinha, Bruno Fernandes, GUerreiro, Cristiano Ronaldo i Joao Felix

sport.novi.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!