back to top

TRANSFER KOJEG NIKO NIJE NI MOGAO ZAMISLITI: Bili su zakleti rivali, sada postaju saigrači!

Dugogodišnji mrski rivali bi uskoro mogli dijeliti svlačionicu. Razlog je šta drugo nego novac. Uprvo izdašne finansijske ponude nemoguće transfere čine itekako izvodivim, a jedan takav bi se mogao desiti uskoro.

Cristiano Ronaldo je na putu da potpiše za Al Nassr, a vrlo lako bi mu se mogao priključiti igrač protiv kojeg je odigrao veliki broj utakmica, prvenstvo u El Clasicu.

Naime, pomalo nevjerovatnu vijest u petak ujutro je plasirao Mundo Deportivo i odnosi se na transfer Sergija Busquetsa u Al Nassr.

Klub iz Rijada je u vlasništvu fonda Quiddiya koji ima identičan broj dioničara kao i fond PIF koji rukovodi Newcastle Untiedom i upravlja imovinom od 430 milijardi dolara.

Saudijci su za Busquetsu pripremili ponudu s kojom se Barcelona jednostavno ne može nositi i sada je sve na 34-godišnjem veznjaku.

Fudbler koji se oprostio od reprezentacije Španije na Svjetskom prvenstvu na kraju sezone postaje slobodan igrač.

Mnogi su ga već vidjeli u MLS-u, ali bi izdašna ponuda iz Saudijske Arabije mogla promijeniti njegove planove.

Posljednje vijesti iz Španije su govorile da će jedan od kapitena Blaugrane ostati na Nou Campu najkraće do ljete, pa će biti interesantno za vidjeti kako će se situacija odvijati.

PSG je uspio spojiti Sergija Ramosa i Lionela Messija te demonstrirao da je nemoguće ipak moguće, pa ostaje da se vidi da li će Al Nassr isto uspjeti sa Busquetsom i Ronaldom.

Prioritet nad prioritetima za Sudijce je svakako angažovanje Ronalda. Mediji špekulišu da bi sve trebalo biti gotovo početkom nove godine.

Osim sa Ronaldom i Busquetsom Al Nassr se još povezuje sa N’Golom Kanteom što dovoljno govori o ambicijama ovog kluba.