back to top

Tudor sam napustio Lacio! Na sastanku je tražio nešto što je bilo više nego logično, ali Lotito je rekao – ne

Lacio je zvanično potvrdio odlazak Igora Tudora sa trenerske pozicije. Dolaskom hrvatskog stručnjaka u Lacio sredinom marta, glavni cilj koji su mu postavili čelnici kluba bio je plasman u Evropu u narednoj sezoni.

Tudor je uspio postići taj cilj, u osam prvenstvenih utakmica pod vođstvom hrvatskog trenera tim je napredovao s devete na sedmu poziciju Serije A, osiguravajući plasman u Ligu Evrope.

Ipak, nije to bilo dovoljno da se nastavi saradnja u skladu s prvobitnim planovima do 2025. godine. Tudor je zatražio od svog agenta Šerića da raskine ugovor s klubom.

U ponedjeljak je Tudor prekinuo letnji odmor i krenuo na sastanak u Rim iz Splita. Sa predsjednikom Lotitom je razgovarao o ključnim tačkama letnje strategije, ali su se nakon toga očito razilazili.

Navodno, Hrvat nije uspio postići dogovor s kontroverznim Lotitom. Tudor je tražio od kluba da bude aktivan na letnjem transfer tržištu, želeći nekoliko većih pojačanja.

Međutim, Lotito je imao drugačije mišljenje i smatrao je da Tudor može računati na postojeći kadar, ne želeći ulagati u njegovo proširenje u narednim mjesecima.

Prema izvorima iz Italije, upravo je to bilo ključno za pucanje u odnosu između njih.

Izvor: ( www.sportskacentrala.com / Penal.rs )