back to top

Ukrajinac na kraju odabrao “Plavce”!

Jedna od najvećih zimskih transfer saga je gotova – Mykhailo Petrovych Mudryk novi je fudbaler engleskog premierligaša – Chelsea.

22-godišnji krilni napadač je stigao za sumu od 70 miliona eura fiksno, kao i dodatnih 30 miliona eura kroz bonuse iz redova ekipe, Shakhtar. Nakon lekarskih pregleda, talentovani ofanzivac je sa upravom londonskog tima ugovorio saradnju sve do leta 2031. godine.

 

„Veoma sam srećan što sam potpisao za Čelzi. Ovo je ogroman klub, u fantastičnoj ligi i to je veoma atraktivan projekat za mene u ovoj fazi moje karijere. Uzbuđen sam što ću upoznati svoje nove saigrače i radujem se radu i učenju pod vodstvom Grejama Potera i njegovim saradnika“, istakao je Mudryk.

„Oduševljeni smo što možemo poželeti dobrodošlicu Mihailu u Čezsi. On je izuzetno uzbudljiv talenat za koji verujemo da će biti sjajan dodatak našem timu i sada i u godinama koje dolaze. On će dodati dodatnu dubinu našem napadu i znamo da će dobiti veoma toplu dobrodošlicu u London“, dodao je vlasnik kluba – Todd Boehly.

Ukrajinac se dovodio u „vezu“ sa ekipom Arsenal-a, bio je izuzetno blizu transfera u ovaj klub, ali je na kraju gradski rivala – Chelsea bio konkretniji i doveo ukrajinskog reprezentativca u svoje redove.


www.sportskenovosti.net