UŽAS! MBAPEA VREĐAJU I POMINJU MU OCA I MAJKU: Argentinci pjevali groznu pjesmu za finale – TI NISI FRANCUZ!

Argentinski navijači su ovog puta zaista pretjerali.

Argentinski navijači napravili su skandal nakon utakmice svoje reprezentacije sa Hrvatskom u polufinalu Svjetskog prvenstva, jer su otpjevali uvredljivu pjesmu upućenu Kylianu Mbappeu i tamnoputim igračima francuske reprezentacije.

Nakon što je njihov tim savladao Hrvatsku 3:0 i prije nego što se znalo da će u finalu igrati protiv Francuske, Argentinci su smislili pjesmu koju su pjevali ispred stadiona u Dohi, a vezana je za afričko porijeklo većine francuskih fudbalera.

“Pojačajte, sviraju za Francusku, ali svi su iz Angole; kako će biti lijepo kad svi pobjegnu; vole Mbappea, vole transvestite; majka mu je Nigerija, otac Kamerunac; ali u njegovom pasošu piše da je Francuz!”, stoji u ovoj skandaloznoj pesmi. Slušaj:

Francuska, kao bivša kolonijalna sila, ima ogroman procenat afričkog stanovništva, a u ovom timu dominiraju fudbaleri afričkog porijekla. Mbappe je, kako pjesma kaže, dijelom iz Kameruna, a dijelom iz Nigerije, ali ima i alžirske korijene. Axel Disasi je porijeklom iz Konga. Gilles Cunde iz Benina, Matteo Gendouze je Marokanac, a Orelian Shuoameni je Kamerunac, kao i William Saliba.

Ousmane Dembele je porijeklom iz Malija, kao i Yussuf Fofana i Ibrahim Konata, Randal Kolo Muani je iz Konga, dok je Steve Mandanda iz DR Konga, a Dayo Upamekano iz Gvineje Bisau. Nisu “svi iz Angole” kako kaže ova sramna pjesma, već Eduardo Kamavinga jeste.

 

Pogledajte video OVDJE