Vahid Halilhodžić: Bio bih besplatno selektor Bosne i Hercegovine samo pod jednim uslovom

Vahid Halilhodžić je u razgovoru za Avaz otkrio pod kojim uslovima bi došao na klupu selekcije Bosne i Hercegovine. Osim toga legendarni trener je progovorio i o promjeni na klupi Zmajeva, te dolasku Farika Hadžibegića na kormilo umjesto Ivayla Petava.

– Vidjet ćemo kako će to sve izgledati. Biti selektor u našoj državi je malo komplicirana pozicija. Politika, ovo-ono. A to ja nikako ne volim. Zvala su i mene ta trojica, ali ne mogu ja raditi tamo gdje moram gledati kako se zove koji igrač. Usto, moram gledati i to kako se zove ko od trenera, asistenata… To meni nikako ne odgovara. Također, nikad mi neće biti jasno, ne mogu to da shvatim, zašto naša reprezentacija ne može igrati u Banjoj Luci ili na mostarskom Bijelom brijegu. To može proći samo kod tamošnjih fašista, a za mene te granice ne postoje. To sam im odmah stavio do znanja, rekao je Halilhodžić, pa otkrio kada bi došao na klupu Zmajeva:

– Naravno. To sam nedavno i rekao, ponovio, čelnicima Saveza… Također, rekao sam im da ću i džabe biti selektor našeg državnog tima ako budemo igrali u Mostaru i Banjoj Luci, završio je Vaha čiji intervju možete pročitati OVDJE.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!