Vasilj: Pobjeda protiv Luksemburga i pobjeda ili remi u Portugalu

Trener u stručnom štabu reprezentacije Bosne i Hercegovine, Elvir Rahimić, pojavio se jutros pred medijima u Zenici i govorio o pripremama reprezentacije.

– Sve protiče u najboljem redu, nema nikakvih problema. Počeli smo pripreme za ove dvije teške utakmice koje nas očekuju i za sada je sve u redu, rekao je Elvir Rahimić, trener u stručnom štabu.

Od igrača nedostaje još samo Edin Džeko.

– Šehić je već tu, trenira. Sve je u redu. Nedostaje još Džeko, sutra dolazi i tada ćemo postati kompletni. 

Smatra Rahimić da kod njega nije ništa ozbiljno u pitanju i da će biti potpuno spreman u reprezentaciju.

– Mislim da je sve u redu, da nije povreda, jednostavno grč, i da je zbog toga napustio igru. Nadamo se da je tako i da će biti spreman.

Odavno reprezentacija nije imala duže okupljanje, a Rahimić o tome kaže:

– Okupili smo se malo ranije. Neki igrači su završili ranije prvenstvo, neki skoro i teško je održati formu igrača na jednom nivou. Zbog toga smo se i okupili ranije kako bi svi digli formu i bili spremni za Portugal. Nadam se da ćemo biti spremni za Portugal, to je jedna jako teška utakmica, znamo kakve igrači imaju. Kažem, nadam se da ćemo biti spremni za obje utakmice i ostvariti zactano.

O zdravstvenom biltenu.

– Otprilike su svi zdravi. Uvijek ima malih povreda, ali nadam se da će doktorski štab to sve da otkloni i da svi budu potpuno spremni za subotu.

Golman St. Paulija, Nikola Vasilj, ističe da se osjeća odlično zbog sezone koju je imao.

– Ja se lično osjećam odlično. Imali smo vrlo dobru sezonu, ako ne i odličnu. Tako i ja osobno, ne samo što se tiče statistike, već mog osobnog osjećaja i sigurnosti koje imam. Od ove dvije utakmice očekujem da pokušamo napraviti što više možemo, govori Nikola Vasilj, a onda ističe šta bi ga zadovoljilo u ova dva meča.

– Lično, pobjeda protiv Luksemburga i pobjeda ili nerješeno protiv Portugala.

Novopečeni mladoženja Luka Menalo se poslije svadbe u petak vratio u kamp reprezentacije.

– Hvala svima na čestitkama. Lijep osjećaj, vidjećemo koliko će potrajati, uz osmijeh konstatuje Menalo.

On se vraća u nacionalni tim nakon nekih ranijih propuštenih okupljanja.

– Drago mi je da sam se vratio u reprezentaciju. Propustio sam okupljanje u trećem mjesecu, prije toga sam isto bio povrijeđen u devetom. Sretan sam što sam se vratio. Znate kakva su naša očekivanja, imamo priliku otići na taj povijesni Euro. Ne možemo mi ići u Portugal i najavljivati da ćemo mi tamo napraviti ne znam šta, ali možemo obećati da idemo igrati, da se borimo i pokušamo napraviti što najbolje možemo. Da li će to biti dovoljno, ostaje na nama.

Za Portugal ima samo riječi hvale.

– Jako je teško pričati da ćemo se mi nadmetati sa njima u posjedu. ZNamo kakve igrače imaju, gdje igraju. Ali, nije nemoguće. Uzimali smo bodove i Francuskoj u gostima, koja je po meni još bolja od Portugala. Po meni, trebamo tražiti šansu u bloku i trancizijama.

Kaže da sa selektorom Farukom Hadžibegićem još nisu otkrivali karte, ali da se nada da bi mogao zaigrati.

– Za sada još nismo razgovarali na tu temu. Naravno da je meni želja i ja bih bio presretan kada bih igrao, ali to je samo na selektoru. 


sport1.oslobodjenje.ba