Velež potvrdio dolazak velikog pojačanja

FK Velež večeras je potvrdio da će njegov dres do kraja ove sezone nositi veznjak Tino Blaž Lauš, domaćoj javnosti poznat kroz igranje u Posušju prošle sezone.

Lauš se u Posušju iskazao kao izuzetno kreativan igrač i nosio je vezni red ovog tima kroz dobar dio prošle sezone, a u Mostaru je takav profil igrača svakako bio tražen nakon odlaska Samira Radovca. Lauš dolazi ih Hajduka, gdje je i počeo karijeru.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava svoje članove, navijače, simpatizere i prijatelje Kluba, kao i sportsku javnost, da je sa HNK Hajduk Split dogovorena posudba igrača Tine Blaža Lauša do kraja sezone 2022/23.

Tino Blaž Lauš rođen je 17. marta 2001. godine u Splitu, Republika Hrvatska. Prve fudbalske korake napravio je u HNK Hajduk, u kojem je prošao sve omladinske selekcije u okviru Akademije. Nastupao je i za drugu ekipu Hajduka u kojoj je bio jedan od najboljih igrača ostvarujući zapažene rezultate. Bio je na posudbi u HŠK Posušje u sezoni 2021/22, a u matični klub se vratio nakon posudbe u NK Istra 1961.

Ovaj dvadesetjednogodišnji igrač sredine terena će zasigurno dodatno osnažiti igru Rođenih i povećati kompetencije za kreiranje prodornih ofanzivnih akcija.

Dobrodošao, Tino!”, stoji u objavi mostarskog kluba.


sport1.oslobodjenje.ba