back to top

Veliki udarac za Ten Haga pred utakmicu sa Sevillom, ali i za završnicu sezone!

Jako loše vijesti stigle su za trenera Manchester Uniteda, Erika ten Haga, koji je saznao da će protiv Seville morati igrati bez fudbalera koji je možda i u najboljoj formi od svih njegovih igrača, a to je naravno Marcus Rashfrod.

Reprezentativac Engleske se povrijedio na utakmici protiv Evertona koju je Manchester United dobio sa 2:0, a strah o tome da će biti van terena se nažalost po Ten Haga ostvario.

Nakon te utakmice Ten Hag je potvrdio da postoji problem i da sve nije izgledalo baš dobro, a ispostavilo se da će propustiti utakmicu protiv Seville.

Osim što se takmiče u Evropskoj ligi, ekipa Manchester Uniteda ima i utakmice u okviru FA Kupa, te naravno domaćeg prvenstva.

Tako su iz Manchester Uniteda potvrdili da će Rashfrod sasvim sigurno propustiti utakmicu protiv Seville, ali to vjerovatno neće biti jedina utakmica na kojoj neće igrati.

“Marcus Rashford neće nastupiti protiv Seville u okviru četvrtfinala Evropske lige, a razlog je povreda mišića koju je zadobio na utakmici protiv Evertona”, stoji u objavi Manchester Uniteda, gdje se još navodi:

“Obzirom na sve okolnosti Marcus će propustiti nekoliko utakmica, ali se očekuje da se vrati prije kraja sezone”, objavili su iz Manchester Uniteda.

Sigurno je da je ovo veliki udarac za Manchester United jer je Rashford u sjajnoj formi, te je postigao 28 golova u svim takmičenjima ove sezone.

Navodno je francuski tim, Paris Saint-Germain Englezu ponudio 22 miiona eura godišnje.

Rashfordu ističe ugovor u ljeto 2024. godine i United neće imati puno izbora ako želja igrača bude da ode iz kluba.

United ima priliku da ga ili natjera na novi ugovor ili na ljeto proda PSG-u po nekoj pristojnoj cijeni, budući da bi igrač ušao u posljednju godinu ugovora i mogao bi čekati ljeto 2024. da ode kao slobodan, odnosno bez odštete.

sport.novi.ba