back to top

(VIDEO) Bivši reprezentativac BiH opleo po Sušiću: U šoku sam bio kad je to rekao…

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Boris Pandža, nedavno je bio gost podcasta ‘‘Sve ovo ja‘‘.

Tom prilikom je Pandža, između ostalog, govorio o tome zbog čega nije bio na spisku Zmajeva za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Kako je rekao, tada mu je to jako teško palo, ali danas ne.

To Svjetsko prvenstvo uopšte više ne gledam istim očima. Tada sam sve uzimao k srcu i neke stvari koje su se desile. Neki ljudi ti pokažu pravo lice, poručio je Pandža.

On se potom osvrnuo na to šta je tadašnji selektor Zmajeva, Safet Sušić, tražio od svojih izabranika.

Kada imaš takvu reprezentaciju, u tom trenutku najbolja reprezentacija koju je Bosna i Hercegovina ikada imala, jednostavno ti trebaš samo staviti pravu ekipu na teren i gledati da sve štima u ekipi, da je sa glavnim igračima sve ok, da si dobar sa svima i da im daš neke najosnovnije upute, poručio je Pandža.

Bivši Zmaj se prisjetio jedne situacije pred revanš baraža protiv Portugala 2011. godine.

Pred revanš u Lisabonu, u hotelu smo sjedili ja, Lulić, Mujdža i još neko. Bilo je pitanje da li će Saša Papac igrati ili neće, jer se nije osjećao dobro. Tu smo sreli pomoćnog trenera Baljića. On nam kaže sastav i kaže da sam ja unutra, samo je bilo pitanje šta će biti sa Papcem, poručio je Pandža, pa dodao:

Došlo je vrijeme pred utakmicu i Sušić na sastanku kaže sastav. Ja sam ostao u šoku. Igrao sam svaku utakmicu kvalifikacija, ja i Spahić smo imali neki čak niz, primili smo samo jedan gol u šest utakmica. Bio sam baš baš razočaran. Nisam ništa rekao Sušiću, samo sam se okrenuo malo na stranu, teško mi je to palo. Nisam ga ništa pitao zato što mi je bilo sve jasno. Znao sam kako stvari stoje i nisam ga imao šta pitati. Meč je na kraju počeo od Sušićevog brata jedan igrač, ne mogu se sjetiti ko.

Kompletno gostovanje Pandže u podcastu ‘‘Sve ovo ja‘‘ pogledajte na videoprilogu ispod teksta.


sport1.oslobodjenje.ba