back to top

(VIDEO) Denis Ćorić o interesu za saradnju sa drugim klubovima: Važno mi je samo…

Posušje je putem društvenih mreža izrazilo zahvalnost Ćoriću za sve što je uradio za klub, a trenutak raskida saradnje je podstakao špekulacije o mogućem dolasku Ćorića kao novog trenera Željezničara. 

Posljednjih dana se Ćorić povezivao sa Željezničarom, a vrijeme će pokazati hoće li ovaj talentovani stručnjak preuzeti vođenje tima sa Grbavice.

Ćorić je svojim radom u Posušju demonstrirao odlične trenerske vještine koje su privukle pažnju nekoliko klubova, a u nedavnom pojavljivanju u podcastu (IN)Direkt, prije završetka sezone WWin lige BiH, nagovijestio je mogućnost promjene sredine po završetku sezone.

– Dosta se piše, moji prijatelji to pominju, ali iskreno, nikada uopće nisam o tome razmišljao, fokusiran sam na Posušje. Imamo još jednu utakmicu u nedjelju i svi znaju kakav sam ja. Želim da uradim svoj posao maksimalno korektno, a nakon utakmice u nedjelju, planiram se dobro odmoriti. Vidjet ćemo šta će se dešavati, rekao sam. Fokusirani smo na ovu utakmicu, protiv Zvijezde, gdje ćemo pružiti priliku mladim igračima, izjavio je Ćorić, dodavši:

– Naravno, svi mi treneri težimo tome da napravimo korak naprijed u karijeri. Sada je važno dobro razmisliti o pravom trenutku za taj korak. Sve to zvuči lijepo, ali ja sam jedan od onih koji polako pristupaju odlukama, razmišljajući i procjenjujući šta dobijamo, a šta gubimo, ali mi je bitan ozbiljan projekat, da zajedno napravimo dobru priču, zdravu sredinu i polako vidjeti kako će se sve to odvijati, rekao je Ćorić tada. 


Izvor: ( sport1.oslobodjenje.ba / Penal.rs )