(VIDEO) Edis Kovačević: Nemamo mi mandat da predamo klub u ruke bilo kome i ugrozimo njegov opstanak

Sa ciljem povećanja transparentnosti, FK Željezničar je omogućio aktivnim članovima za 2023. godinu da postavljaju pitanja klupskom predsjedniku Edisu Kovačeviću, a klub je sada objavio prvi dio njegovih odgovora u formi videoizvještaja.

“Nismo uspjeli finalizirati i potpisati ugovor sa Eldinom Diglisićem. Imali smo odluku kojom je on izabran za strateškog partnera Zašto je odustao, ne znam, ta nam informacija nije iskomunicirana. Pripremamo novi javni poziv koji će biti uskoro objavljen, a na njega se Diglisić kao potencijalni partner svakako može prijaviti”, kazao je Kovačević i dodao:

“Pitanje strateškog partnerstva i investiranja u klub ostaje nam stalna obaveza. Mi nećemo dopustiti fantomsku privatizaciju kluba i to je važno reći navijačima. Ne namjeravamo tek tako nikome predati klub, nemamo mandat da klub predamo bilo kakvom investitoru i izložimo ga znajačnim rizicima poslovanja, a u konačnici i opstanka. Vodimo politiku kao da investitor neće nikad doći, ali radimo na tome da dođe. Svakako da je lakše postići neke ciljeve sa investitorom i da se to može ostvariti brže, ali ne po svaku cijenu”.

Kompletan njegov osvrt pogledajte u prilogu.


sport1.oslobodjenje.ba