(VIDEO) Kakav je zdravstveni bilten u FK Sarajevo: Šta je sa Čirjakom, kada se može očekivati Marin Aničić?

Fizioterapeut Sarajeva, Eldin Jarović, za klupsku televiziju je govorio o zdravstvenom stanju u ekipi.

Krenuo je od Marina Aničića, koji se oporavlja od teške povrede prednjih ukrštenih ligamenata.

– Marin je imao jako tešku povredu, rupturu prednjih ukrštenih ligamenata. Mi smo sa njim završili rehabilitaciju prije dva mjeseca i on je sada u završnoj fazi rada sa kondicionim trenerima i njega očekujemo u nekih mjesec dana da će se priključiti ekipi i ući u puni trenažni proces, rekao je Jarović, pa se dotakao Avdije Vršajevića.

– Avdija je sanirao tešku povredu na pauzi i on je punom trenažnom procesu, radi sa ekipom, i ne žali se na bolove i nadamo se da će to biti sve ok.

Govorio je i o oporavku Muhameda Buljubašića.

– Muhamed je imao tešku povredu, frakturu potkoljenične kosti, imao je operativni zahtjev. Sa njim je također završen medicinski dio, ostao je u Sarajevu radi po posebnom programu koji su mu dali kondicioni treneri i nadamo se da će po povratku iz Antalije on biti potpuno spreman da se priključi ekipi.

Frane Čirjak će se naknadno priključiti ekipi u Međugorju.

– Sitnih povreda nema, Frane Čirjak je ostao u Sarajevu, radi se o virozi. iz prventivnih razloga je ostao da ne bi širio neku virozu i nadam se da će u narednih dan-dva on da se priključi nama u Međugorju. 

Kaže da igrači osjećaju umor, ali da se medicinski tim trudi da ih oporavi na najbolji mogući način.

– S obzirom na to da se nalazimo u Međugorju i radi se o bazičnim pripremama, pomalo se kod igrača javlja umor. Pomažemo uz njihov adekvatan odmor, da se oporave uz pomoć fizikalnih procedura, suplementacijom i masažama i spremamo ih za svaki naredni izazov.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!