(VIDEO) Memija presretan zbog nove titule, ali dodaje: Ostaje i dalje žal za Evropom

Fudbaler Zrinjskog, Kerim Memija, u razgovoru za klupsku stranicu je priznao da je sve puno bolje ispalo nego što se on nadao kada je dolazio u Zrinjski, ali da ipak ostaje žal za Evropom.

– Sve je ispalo puno bolje nego sam se ja nadao na mom ličnom uspjehu. Cijeli klub je prezadovoljan i presretan ovim rezultatima. Pored ovih titula, ostaje i dalje žal za Evropom, ali evo ipak imamo priliku da popravimo to, rekao je Kerim Memija za klupsku stranicu.

Do kraja sezone i pored rješenog pitanja prvaka garantuje maksimalnu ozbiljnost svoje ekipe.

– Da, to se podrazumjeva. Mi ne bismo bili ovdje da nismo svaku utakmicu shvatali ozbiljno i da nismo uvijek davali svoj maksimum. Tako ćemo ostati ozbiljni i ove četiri utakmice. Naravno, imamo i tu jako bitnu utakmicu u kojoj ćemo dati sve od see i nadam se da će biti dupla kruna.

O tajnama uspjeha Zrinjskog kaže:

– Može biti dosta toga. Ja ću možda ponoviti što su moje kolege i šef spominjali. To je zajedništvo, mi smo jedna velika porodica, brinemo jedni o drugima, i to se odrazi na terenu.

Do kraja sezone Zrinjskog čeka i gradski derbi protiv Veleža u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

– Nema potrebe tu utakmicu nešto posebno najavljivati. Znamo koji je tu cilj, radimo na tome i ja samo mogu obećati da će ekipa dati maksimum da osvojimo duplu krunu.


sport1.oslobodjenje.ba