back to top

(VIDEO) Pranjić: Ja sam ovdje od osam ujutru do kraja treninga, moramo graditi optimizam

Prema njegovim riječima, do angažmana na klupi Slobode je došlo dosta iznenada, a kada je sjeo sa čelnim ljudima tuzlanske ekipe, onda je sve dogovoreno za jedan sat, iako je uzeo malo vremena da popriča sa ljudima koji su trebali sa njim doći na Tušanj.

Moram priznati da je bilo teško i otići jer kad se povežeš sa mladim ljudima, teško je reći doviđenja. Ipak, ponuda od Slobode je bila trenutak za moj napredak. Više nisam mogao dati u Trnju, mogao sam, ali moralo bi to biti na duži period, a ja ipak gradim svoju karijeru, poručio je Pranjić.

Sloboda je trenutno na sedmom mjestu na tabeli u m:tel Premijer ligi BiH, ali sa malom bodovnom zalihom u odnosu na pozicije koje vode u niži rang.

Kako je rekao Pranjić, u ovom trenutku ne može reći da će se njegova ekipa boriti za prvih pet pozicija jer nije u takvoj situaciji.

Kada ostvarimo opstanak, onda želimo igrati lijepo, napadački. I mi ćemo to ostvariti, ne sumnjam. Za to treba vremena. Ja sam ovdje od osam ujutru do kraja treninga, osam naveče. Prvi korak je analizirati ekipu. To me zadovoljava, ispunjava. Dosta pozitivne energije osjetim u ovom trenutku u klubu. Mi jesmo sedmi, jeste to tri boda od posljednjeg mjesta, ali moraš uvijek postavljati ciljeve od samog početka. Teško će biti ekipu uvjeriti u to, ali vjerujem da će biti tako, kazao je Pranjić, a potom dodao:

Dosta sam utakmica pogledao u ovih nekoliko dana i kad vidim tu energiju, dolazi mi pitanje zašto se ekipa bori za opstanak. Tu ima dosta kvalitete, mladih igrača koji žele napraviti karijeru i ja sam tu da im pomognem. Morat ćemo imati podršku navijača, jer se osjeti neki grč. Razmišljaju šta ako se desi nešto… Igrat će se fudbal i dalje, ko voli Slobodu voljet će je i dalje. Tu moramo graditi optimizam.

Kompletan intervju možete pogledati na videoprilogu ispod teksta.


sport1.oslobodjenje.ba