(VIDEO) Sergej Jakirović o Zrinjskom: Napravili smo stroj koji je daleko iznad te lige

Trener Rijeke, Sergej Jakirović, je u podcastu Iza Tribine između ostalog govorio i o angažmanu u mostarskom Zrinjskom sa kojim je uradio fantastičan posao. 

Istakao je da je, zajedno sa saradnicima, napravio stroj koji je iznad m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, te da mostarske Plemiće niko ne može pratiti. 

– Neki će reći da je to bio korak unazad, ali nisam tako razmišljao. Prvih pola godine je bilo teško, ali od ljeta 2021. do sada smo napravili stroj koji je iznad te lige i to ne može niko pratiti. Čujem se sa Rendulićem, mijenjamo informacije, savršeno je krenuo, stvar je tehnike kad će biti prvaci, mislim da će osvojiti i Kup jer to zaslužuju. Napravili smo stroj koji treba održavati i nadograđivati, rekao je Jakirović i dodao: 

– Navijači su fantastični, cijela ta regija diše za Zrinjski, prepoznali su to. Ima tamo igrača koji sigurno mogu igrati u HNL-u. Da me pitate, sa Zrinjskim da igram u HNL-u, lagano se potučem sa svima i moj i Rendulićev Zrinjski. Bilo bi svega. U Mostaru sam osjetio uživo da nikome nije lako igrati u Mostaru. Nama Slovan nije opalio po golu u Mostaru.

Razgovor sa Jakirovićem o Zrinjskom pogledajte na 1:12:00. 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!