back to top

(VIDEO) Sloboda započela pripreme za iduću sezonu

Većina igrača koji su bili ključni u Prvoj ligi Federacije BiH odazvala se danas na trening stručnog štaba FK Sloboda Tuzla pod vođstvom Zlatana Nalića. Također, treniralo je nekoliko igrača na probnom periodu, a odluka o njihovom angažmanu će biti donesena naknadno.

“Počeli smo sa pripremama za novu sezonu. Znamo da nas čeka teška godina i potrebno je obnoviti ono što smo postigli u federalnoj ligi. Cilj nam je napraviti konkurentnu Slobodu od dostupnih sredstava. Želim da se pojačamo kako bismo bili konkurentni i da uklonimo prefiks ‘opstanak’ iz našeg cilja”, rekao je Nalić.

Nalić je istakao svoju želju da Sloboda bude klub bez prefiksa “opstanak” i naglasio da je važno da klub bude na visokom nivou, kako po podršci navijača, tako i po kvalitetu ekipe. Također, sportski direktor Slobode će biti bivši fudbaler Zajko Zeba koji je proglašen najboljim igračem Premijer lige BiH u dresu Slobode 2016. godine.

U narednim danima očekuju se nova pojačanja za ekipu, a cilj je da se formira kvalitetan tim koji će se boriti za visoke pozicije u ligi. Pripreme će biti održane u Tuzli, a nakon toga ekipa će otputovati na finalni dio priprema van grada. Detalji o kontrolnim susretima će biti objavljeni u narednim danima.


Izvor: ( sport1.oslobodjenje.ba / Penal.rs )