Vildarsson: Svjesni smo koliko je jaka selekcija Bosne i Hercegovine

U okviru prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će ugostiti selekciju Islanda. Povodom tog susreta medijima su se obratili predstavnici Islanda na press-konferenciji.

Bh. medijima su se obratili selektor Arnar Vildarsson, te kapiten selekcije Aron Gunnarsson. 

“Svaka ekipa želi da pobjedi. Imamo iste ciljeve kao i Bosne i Hercegovine, ali i selekcija Slovačke. Mi smo svjesni koliko je BiH jaka selekcija. Pobiejdili ste grupu u Ligi nacija, te smo došli ovdje sa vjerom i nadom da napravimo dobar rezultat. Fudbal je takav, postoje mogućnosti i ako ne vjerujete u sebe, trebate ostati kući. Poštujemo Bosnu i Hercegovinu, ali sve je moguće. Imamo tri reprezentacije u grupi, koje su po kvaliteti tu negdje. Mi idemo na pobjedu”, rekao je Vidarsson na početku, a zatim se osvrnuo na individualce Zmajeva:

“Nismo razmišljali o individualcima, a ni o tome ko je najopasniji igrač. Pripremamo se za susret sa ekipom, a ne protiv jednog pojedinca. Znamo da Bosna i Hercegovina može odigrati jako dobro. Smatram da ko bude bolji da će pobjediti utakmicu. Napravili smo dobre pripreme. Uzbuđeni smo zbog ovih kvalifikacija i radujemo se utakmici. Nikada nećemo otkriti naše planove u potpunosti, jer se onda protivnik može prilagoditi tome.”


sport1.oslobodjenje.ba