Vinko Marinović želi tri boda za učvršćivanje evropske pozicije Borca

Banjalučki Borac će u 23. kolu Premijer lige BiH dočekati Leotara, a tim povodom na press konferenciji je govorio i Vinko Marinović.

– Leotar jeste u borbi za opstanak, ali sigurno u svojim redovima ima dosta kvalitetnih i iskusnih igrača koji su igrali Premijer ligu, a imao sam priliku da neke od njih i treniram, tako da sam upoznat sa njihovim kvalitetima. Leotar je odigrao dosta dobro neke utakmice u proljećnom dijelu prvenstva, možda nemaju taj bodovni saldo koji bi trebalo da imaju. Što se nas tiče, želimo da odigramo opet onako kako smo igrali protiv Tuzla sitija i ako ponovimo taj pristup, sigurno da očekujemo tri boda kako bismo se učvrstili na poziciji koja vodi u Evropu. Sa druge strane, sigurno je da će nam ova pauza koja slijedi omogućiti da se još bolje pripremimo za nastavak prvenstva i mečeve koji nam slijede, rekao je Vinko Marinović na press konferenciji.

Govorio je Marinović i o svom kolegi Marku Maksimoviću na klupi Leotara.

– Marko je sigurno trener koji poznaje ovu ekipu i trener je, kako ste i sami rekli, koji je sa Borcem osvojio titulu. Sigurno da i tu leži kvalitet na stranu Leotara, ali bez obzira na sve, i ova ali i svaka naredna utakmica zavisi od toga kako ćemo mi ući. Očekujem da moji igrači odigraju na onaj način na koji smo igrali protiv Tuzla sitija.

Dobio je od novinara pitanje i da prokomentariše najnovija dešavanja u Borcu.

– Reći ću vam odmah sad, nije to moje da komentarišem. Mislim da imaju neki drugi ljudi koji treba da pričaju o tome.


sport1.oslobodjenje.ba