Vlado Jagodić: Iz Slobode sam otišao zbog nekih kriminalaca, a sada ih…

U okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, tuzlanska Sloboda dočekuje dobojsku Slogu Meridian. U razgovoru za portal Sport i mladi utakmicu je najavio trener dobojskog tima Vlado Jagodić.

– Pobjeda protiv Posušja u prethodnom kolu nam je učvrstila temelje i već sam rekao da nam je ta pobjeda možda i najbitnija do kraja. Tako sada kolega Pranjić, koji je tek došao u bh. fudbal, kaže da im je predstojeća utakmica protiv nas presudna. Imajući u vidu da sam nekada bio trener Slobode ja to shvatam, ali iskreno me čudi i ne razumijem da je Sloboda u takvoj situaciji kakvoj jeste, jer je trenutno posljednja na tabeli. Naravno da je ovo nezgodan trenutak da im gostujemo, ali nama niko ne može uskratiti da nastavimo raditi ono što smo radili prethodne dvije utakmice. Moja ekipa ima obrise dizanja forme i ovu sedmicu mogu pohvaliti igrače kako su dobro trenirali. Tako da je normalno da i mi imamo svoju računicu. Idemo na Tušanj da odigramo jednu otvorenu utakmicu. Iskren da budem, kakvo god je njima moranje, nama nije. Imamo i utakmica poslije ove, ali bolje je što prije rješavati svoj status, nego poslije ovisiti u nekim drugim utakmicama, rekao je Jagodić.

Tokom razgovora Jagodić je naglasio da izuzetno poštuje Slobodu, ali da ne vidi razlog da Sloga Meridian na ovoj utakmici ne pokuša doći do bodova.

– Ja izuzetno poštujem Slobodu, Tuzla je fudbalski grad, a to što sam ja tada morao da odem iz Slobode zbog nekih kriminalaca, sasvim su neke druge priče. Znam i šta znače navijači Slobode, jer to je klub sa historijom, tradicijom i imenom, ali i Sloga je također. Znamo i analizirali smo sve ovo što je Sloboda odigrala pod Pranjićevim vođstvom, kao i ranije utakmice sa nama. Ja ne vidim razloga da na ovoj utakmici ne pokušamo doći do bodova. Rekao sam već da želim rasteretiti ekipu, ali moji igrači nemaju pravo da misle kako to rasterećenje na psihološkom planu znači i to da mogu da ustuknu u nekom duelu, da se ne pomjere tamo gdje se dogovorimo ili ne zatvore neke igrače.

Trener dobojskog premijerligaša je naveo da su obje ekipe oslabljene u ovom susretu, jer nekoliko igrača iz oba tima najvjerovatnije neće igrati zbog povreda i kartona.

– Da li će igrati Vranješ to je upitno, Husejnović ima kartone, a koliko sam informisan Vošnjak je povrijeđen. To su bitni igrači za njih, dva veoma iskusna, a treći dobar. Kod nas je upitan Lalić koji je osjetio bol na utakmici protiv Posušja. Zato sam ga i promijenio tada, a ne zbog loše igre. Ne želim da budem dosadan i da ponovo pominjem one igrače na koje najvjerovatnije ne možemo računati do kraja. Što se tiče ostalih, oni rade dobro pa mogu napraviti i dobar izbor. U rad smo ponovno uključili i neke od juniora, tako da je konkurencija žestoka.

Na kraju razgovora, Jagodić je istakao nekoliko stvari koje za njega predstavljaju ključ kako treba igrati protiv Slobode na Tušnju.

– Bitno je samo da li ćemo taktički odgovorno ući i odigrati utakmicu. Mislim da je upravo to ključ kako protiv Slobode na Tušnju treba odigrati. Dakle… disciplinovano, taktički odgovorno, sa ciljem šta želimo i da od prve do posljednje minute budemo u službi zdravog kolektiva, gdje će svi za jednog a jedan za sve, odraditi ono što se dogovorimo.

Utakmica između Slobode i Sloge Meridian igra se danas, u subotu 22. aprila 2023. godine na stadionu Tušanj u Tuzli, a početak je u 18 sati.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!