Vreto odgovorio Srdiću: Je li Komisija zaista odbila podržati inicijativu za preimenovanje “Zvorničke” u “Bulevar Ivice Osima”?

Vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Srđan Srdić optužio je danas Komisiju za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Kantona Sarajevo da nije prihvatila prijedlog Općinskog vijeća Novo Sarajevo i FK Željezničar da se ulica Zvornička preimunuje u Bulevar Ivice Osima.

Nakon njegove objave, reakciju je uputio Elvis Vreto, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, koji je tom prilikom kritikovao Srdićev postupak.

“Kakva zaista osoba moraš biti, pa i politički još zloupotrebljavati ime velikana kao što je “Ivica Osim” a što radi vijećnik u OV Novo Sarajevo -Srđan Srdić koji iznosi apsolutne dezinformacije i laži po društvenim mrežama.

U svoje ime kao i ime svih kolegica i kolega članova Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine KS koja je ” jednoglasno podržala inicijativu” i tražila dopunu materijala od Općine Novo Sarajevo shodno administrativnim a formalno-pravnim uslovima za davanje naziva ulica, konkretno ulice Zvornička u “Bulevar Ivice Osima” a sve sa ciljem kako bi postupak doveo do kraja i uputio Prijedlog Odluke Skupštini KS na konačno usvajanje.

Vjerujemo sa će Općina Novo Sarajevo u što kraćem roku dostaviti što je neophodno kako bi se Odluka sa kompletnim materijalom mogla pripremiti i uputiti zastupnicima u Skupštinu KS”, poručio je Vreto.

Usto je objavio fotografiju zaključka komisije, kao dokaz za svoje tvrdnje.


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!