back to top

Vuković ostaje privržen odluci da ne prihvati poziv selektora Barbareza: To je najbolje rješenje za sve…

David Vuković, fudbaler Borca, odlučio je neće se odazvati pozivu selektora Sergeja Barbareza za prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije.

Vuković je jedno od iznenađenja ove sezone u WWin ligi BiH, te je svojim sjajnim nastupima u dresu Borca pridobio poziv u reprezentaciju BiH za prijateljske mečeve sa Engleskom i Italijom.

Međutim, Vuković neće debitovati za seniorski tim BiH jer je odlučio da se ne odazove pozivu Barbareza za okupljanje reprezentacije. Razloge za svoju odluku objasnio je na klupskoj stranici.

Donio sam odluku da se zbog pritiska javnosti i različitih komentara nakon utakmice sa Zrinjskim ne pojavim na okupljanju reprezentacije. Mislim da je to najbolje rješenje za sve navijače.

Smtram da nakon nedavnih dešavanja ne bih mogao pomoći reprezentaciji jer ne bih bio dovoljno koncentrisan da pružim svoj maksimum na terenu, treninzima i utakmicama.

Želim svu sreću reprezentaciji Bosne i Hercegovine na prijateljskim mečevima i u budućim takmičenjima, poručio je Vuković.

Zmajevi će prvo odmjeriti snage sa Engleskom 3. juna na St. James Parku, dok ih susret sa Italijom očekuje 9. juna u Empoliju.

Izvor: ( sport1.oslobodjenje.ba / Penal.rs )