back to top

ZAŠTO JE Đuntoli DOVEDEN: “opljačkao” učesnika Lige šampiona

Prošlog ljeta, Juventus je obavio veliki posao dovođenjem Kristijana Đuntolija iz Napolija za glavnog čoveka sportskog sektora.

Đuntoli se istakao kao stručnjak za transfere, sa uspjehom u formiranju šampionske ekipe iz Napulja uz minimalne troškove.

Sada nastoji ponoviti ovaj uspjeh u finansijski oslabljenom Juventus timu.

Tijago Mota, mladi i perspektivni trener koji je ostvario izvanredne rezultate sa Bolonjom, već je dogovoren za dolazak, obezbjeđujući plasman u Ligu šampiona.

Počinju polako i transferi igrača, sa italijanskim medijima koji već bruje o transferu člana Aston Vile, Daglasa Luiza.

Brazilski vezista, procijenjen na 70 miliona evra, dolazi u transferu koji će Juventusu koštati 20 miliona evra, uz dva igrača – Vestona Mekkija i Ilinga Junijera.

Obojica su procijenjeni na 40 miliona evra, a posebno je Mekki već dugo stavljen na prodajnu listu, ali bez zainteresovanih kupaca. Juventus će dobiti 4 miliona evra od odlaska ove dvojice igrača.

Sa druge strane, Daglas Luiz je već 5 godina član Aston Vile i bio je ključni igrač za plasman u Ligu šampiona pod Unaijem Emerijem. Sa 9 postignutih golova u prošloj sezoni, ukupno 10 golova i 10 asistencija, bit će odlično pojačanje za Tijaga Motu u veznom redu.

Izvor: ( www.sportskacentrala.com / Penal.rs )