Zašto Osim i Musemić nikada nisu vodili reprezentaciju BiH? Amar je malo konfliktna ličnost, a Husref…

Rade Bogdanović je bio gost kod Sabahudina Topalbećirevića u emisiji Top gol gdje je govorio i o Amaru Osimu, te Husrefu Musemiću.

Istakao je da je od Amara neprimjetno učio neke stvari, te da mu nije jasno kako Husref Musemić ili Amar Osim nisu vodili reprezentaciju naše zemlje. 

– Amar se borio maksimalno, on i ja smo debitovali isti dan, 3. aprila. Ja dao slučajno gol, 3:1 dobili. Od Amara sam neprimjetno učio neke stvari, on to nije ni provalio. Shvatanje života, trošenje novca. Ja sam primijetio neke atipične stvari, za dijete jednog takvog bogatog i uspješnog čovjeka. Imao je breme Ivice Osima, kazao je Bogdanović, te dodao:

– Meni nije jasno, Amar je malo konfliktna ličnost, nije malo nego… Za Husrefa mi nikada nije bilo jasno, veliko ime, vodilo velike klubove, vidio sam ga na Švabinoj sahrani, pristojan, vaspitan, kulturan. Bilo mi je baš čudno, a još čudnije mi je da sve Bosanci odvedoše druge reprezentacije na prvenstvo. Petković, Dalić, Halilhodžić, Ćiro, sve je iz BiH, a mi tavorimo. 

Dodao je da bi selektorsku poziciju prepustio Vahidu Halilhodžiću. 

– Ja bih Vahu doveo za selektora reprezentacije BiH, ali da li će se drugi prilagoditi njemu i odreći se nekih privilegija, te pustiti čovjeka da sam radi, otkrio je nekadašnji fudbaler Željezničara, te istakao da ne vjeruje da Faruk Hadžibegić može napraviti rezultat sa Zmajevima.  

– Nisam silan da može Faruk nešto promijeniti, smjena generacija će biti jako teška za njega samog. On je u godinama, nije pravio neke rezultate pretjerane, bez obzira što je on Hadžija uvijek, ne znam koliko to mlađim generacijama može da ima utjecaja pogotovo u ovim sistemima današnjim. Razočaran sam u N/FS BiH kada su dozvolili da se ukine mjesto počasnog predsjednika Ivici Osimu, a još mi je veći poraz bio kad sam čuo da je zbog svojih godina, Ivica tražio da mu naprave lift u zgradi, ali mu nisu dali iako je rekao da će se sve vratiti u prvobitno stanje kasnije. 


sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!