Željezničar uputio molbu Veležu, Rođeni im nisu ni odgovorili: Razočarani smo ovakvim stavom

Pažnju javnosti privukla je montirana tribina na kojoj su trebali biti smješteni navijači Željezničara, a koja je u najmanju ruku sramotna.

Manijaci su se sinoć oglasili saopštenjem i naglasili da nemaju namjeri prisustvovati utakmici jer ne žele biti tretirani kao životinje, da bi danas Željezničar kontaktirao mostarski klub kako bi se navijačima Plavih ustupilo 5% kapaciteta na normalnoj tribini.

Velež nije odgovorio na ovaj zahtjev Željezničara.

FK Željezničar obavještava javnost da je danas predstavnik Kluba obavio razgovore sa rukovodstvom FK Velež, a u vezi sa dolaskom i smještajem naših navijača na utakmici polufinala Kupa BiH. 

Klub je tražio od kluba domaćina da ustupi 5% kapaciteta na normalnoj tribini jer smatramo da su uslovi na improvizovanoj platformi namijenjene za gostujuće navijače sramni. 

FK Velež nije pozitivno odgovorio na naš zahtjev i izražavamo veliko nezadovoljstvo i razočarenje stavom rukovodstva mostarskog kluba s kojim smo u posljednjih nekoliko godina imali jako dobru saradnju.Također, podsjećamo da smo FK Velež izašli u susret prilikom odigravanja evropskih utakmica na našoj Grbavici gdje smo pokazali šta znači biti pravi domaćin.

Fudbal se igra zbog navijača i svi navijači u BiH zaslužuju normalne uslove za bodrenje svog kluba, poručio je klub sa Grbavice u saopštenju. 


sport1.oslobodjenje.ba