Zeljković obavio sastanak sa Magodom i Čengićem povodom izgradnje nacionalnog stadiona

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda i zastupnik u Skupštini KS Irfan Čengić održali su danas sastanak s predsjednikom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vicom Zeljkovićem o izgradnji nacionalnog stadiona, prenosi FENA.

Od preuzimanja mandata, Magoda je kao prioritet Ministarstva kulture i sporta naveo izgradnju nacionalnog stadiona. U tom smislu, današnji sastanak koji je održan s predsjednikom Zeljkovićem bio je izuzetno konstruktivan, jer, prema riječima Magode, realizacija ovog projekta nije moguća bez podrške lokalnih vlasti i NFSBiH.

“Raduje činjenica da je Nogometni savez BiH spreman da zajedno sa FIFA-om i UEFA-om, te u saradnji sa Vladom KS, uloži napore i finansijska sredstva da napokon država Bosna i Hercegovina dobije stadion koji će ispunjavati sve kriterije koje zahtijeva igranje Lige prvaka i ostalih evropskih klupskih takmičenja, ali i utakmica reprezentativnih selekcija”, rekao je Magoda i dodao:

“Vlada KS pokazala opredjeljenost da ulaže u infrastrukturne radove kroz rekonstrukciju pruge, nabavku novih trolejbusa i tramvaja, tako da ne smijemo zaostajati ni kada je domen kulture i sporta u pitanju. Vrijeme je da glavni grad dobije i koncertnu dvoranu i nacionalni stadion kakav zaslužuje, jer ćemo taj način mijenjati sliku našeg grada na bolje”, dodao je Magoda, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.


sport1.oslobodjenje.ba