back to top

Zlatan Ibrahimović je novi holivudski akcioni heroj, Van Dam crveni od stida (VIDEO)

Zlatan Ibrahimović je zvezda svetskog fudbala duže od dve decenije, a zbog svog karakterističnog stila igre prikupio je simpatije navijača širom sveta. Njegov karakter, koji neke fudbalske navijače možda i nervira zbog izrazite arogancije, mešavina je Balkana, Skandinavije i Dalekog istoka sa obrisima japanskih samuraja.

Zlatan je još uvek aktivni fudbaler, iako se veruje da će zbog silnih povreda na kraju ove sezone okačiti kopačke o klin. Zbog svega, čini se da je ovaj fudbalski genijalac sa crnim pojasom iz tekvondoa odlučio da karijeru usmeri ka filmskom platnu pojavljivanjem u filmu “Asteriks i Obeliks – Srednje carstvo”, u kojem glumi gladijatora po imenu Kajus Antivirus.

On je nedavno objavio video klip, kako bi njegovi mnogobrojni pratioci mogli da provire u proces snimanja jedne scene iz ovog filma, koji ima prilično loše ocene na vodećim filmskim sajtovima.

Četrdesetjednogodišnji švedski fudbaler sa mačem i štitom u ruci glumi u sceni gladijatorske borbe u kojoj obilato prikazuje svoje poznavanje borilačkih veština, a čini se i da mu mačevanje savršeno ide od ruke.

Zlatanovo tajno oružje

Ne samo da je svojim fudbalskim talentom i lucidnošću svojim protivnicima na stadionima širom sveta uterivao strah u kosti, već je više puta to isto radio i svojim saigračima. Poznato je kako je jednog Gatuza podigao i ubacio u kantu za smeće ili kako je prgavog Kasana osramotio pred televizijskim kamerama udarcem nogom u glavu u intervju nakon jednog meča u dresu Milana.

Zlatan je uporedo sa fudbalskim treninzima naporno radio na fizičkoj pripremi tokom čitave karijere. Njegovo telo jačalo je tokom godina, tako da je nakon dve decenije od sebe napravio “zver” kojoj mnogi ne bi smeli da izađu na crtu.

Internet je prepun klipova gde Ibrahimović udarcima nogom u džak pokazuje izuzetnu fleksibilnost, snagu i elastičnost, a inspirisao je i mnoge mlade fudbalere širom planete.

Vreće za boks u stanu, ili one u teretani, sastavni su deo Zlatanovog trenažnog procesa. Ibra je svojim šaolin fudbalom preobratio poimanje ove igre, prikupivši simpatije kako muške, tako i ženske publike na stadionima od Evrope do Amerike.

Video snimak na kom on držeći se nogama za bokserski džak radi trbušnjake ima skoro 18 miliona pregleda na Instagramu, a dok se mladići sa strahopoštovanjem iščuđavaju snagom njegovih trbušnih, nožnih i leđnih mišića, devojke su snimak prosleđivale drugaricama iz nekih sasvim drugačijih razloga.

https://www.instagram.com/p/CZrQbuNpqHd/?utm_source=ig_embed&ig_rid=921a31f8-a55a-48ae-a40b-f3eba4816049

Prednosti multisportskih disciplina

Ibrahimović nije prvi, ali je svakako najpoznatiji po korišćenju drugih sportskih veština, naročito onih borilačkih, u svom profesionalnom, fudbalskom pozivu.

Kombinacija fudbala, tekvondoa i karatea evidentno je dala plodonosne rezultate. Njegov čuveni gol Engleskoj makazicama, sa oko 40 metara, ostaće upamćen u istoriji fudbala kao verovatno najatraktivniji gol u istoriji ovog sporta.

Tu je Zlatan demonstrirao sve svoje prednosti i atribute, svu svoju moć i znanje zbog kojih se i njegova česta nadobudnost toleriše, pa čak i voli.

U jednom periodu svoje karijere, Ibra je igrao i za čuveni Mančester Junajted, a upravo je ovaj legendarni fudbalski klub u svoj plan priprema i treninga uvrstio multidisciplinarni princip kada je Zlatan stigao u klub 2017. godine.

U Junajted je tada stigao i osvajač bronzane medalje na Evropskom šampionatu u tekvondou Endrju Dir kako bi radio sa igračima na poboljšanju njihove fizičke pripremljenosti.

Ta kombinacija veština pokazala se kao odlična u prevenciji težih povreda kod igrača, a sve u svrhu kako bi sebi dali šansu da imaju dugovečnije karijere.

Treniranjem jednog sporta, od najranijeg detinjstva, deca su podložnija povredama potvrđuju istraživanja kojih su se držali i rukovodioci Mančester Junajteda.

Po njihovim rečima, ideja je da igračima omoguće najbolje uslove i preventivu uz kreativan razvoj kako bi mogli da prikažu najbolju verziju sebe kada izađu na “Teatar snova”.

Dolaskom na Ostrvo te 2017. godine Zlatan Ibrahimović je sa sobom očigledno doneo inovacije koje će se tek u narednim godinama razvijati punim kapacitetima.

Veliko je pitanje da li će Ibra “okačiti kopačke o klin” na kraju ove takmičarske sezone ili će na radost fudbalskih navijača produžiti svoju avanturu u Italiji ili nekoj drugoj zemlji koju bi mogla da zatrese Zlatanova groznica.